Hakkari Haber

Hakkari Üniversitesine British Council'den destek

Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Burcu Gündoğdu'nun yer aldığı "Investigation of Grid-Forming Ancillary Service Regulations in the UK and Potential Analyses for Turkey" başlıklı proje, British Council ISPF Research Collaboration Grants tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Abone Ol

Proje kapsamında, Birleşik Krallık elektrik şebekesinde uygulanan şebeke oluşturma yardımcı hizmet düzenlemeleri incelenecek ve Türkiye için en uygun olanların bir uygulama haritası oluşturulacak. Ayrıca, Türk enerji pazarı için yeni düzenlemeler ve girişimler geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje, küresel enerji zorluklarına yenilikçi çözümler sunmanın yanında, elektrik şebekesi kodlarını geliştirme ve yenilenebilir enerji sistemlerini Türk ulusal şebekelerine bağlama konularında deneyim kazandıracak.

Bu çalışma, yeni uluslararası bağlantılar ve ağlar oluşturmayı da hedeflemektedir. Dr. Burcu Gündoğdu ve ekibini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eder, projelerinin hayata geçmesi için başarılar dileriz.