Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik ve beraberindeki heyet, Hakkari Biçer Mahallesinde bulunan ve Hakkari'nin önemli tarihi eserlerinden olan Meydan Medresesini ziyaret etti.

Hakkari'de Boş Arazide Çıkan Yangın, TOMA ile Kontrol Altına Alındı Hakkari'de Boş Arazide Çıkan Yangın, TOMA ile Kontrol Altına Alındı

Yapılan restorasyonlar hakkında Akademisyen Dr. Yaşar Kaplan’ dan bilgiler alan Vali Çelik, Medrese’nin girişinde bulunan kitabeleri inceledi.

9 ayda 7900 ziyaretçi alan ve bahçesindeki 33 nişinin 33 Hakkari Beyini temsil ettiği Meydan Medresesinde Vali Çelik, Hakkari ulamesının yazdığı eserlerin yer aldığı Kent Arşivini de inceleyerek, kültürel değerleri korumanın ve onlara sahip çıkmanın önemini vurguladı.

Vali Çelik daha sonra 1998 yılında Hakkâri’de başlatılan yüzey araştırması sırasında tespit edilen Zeynel Bey Medresesini ziyaret etti.

Yapılması planlanan projeler hakkında Mimar Nurcan Adıyaman’dan bilgiler alan Vali Çelik, Medresinin yapısını inceledi ve yapılabilecek çalışmalar hakkında konuştu