Hakkari-Van arası ulaşıma yaklaşık 6 ay önce yapılan zammın ardından yeni bir zam yapıldığını belirten vatandaşlar yöre halkının ekonomik durumunun göz önünde bulundurularak bu zammın geri çekilmesini talep ettiler.

Önceki gün Hakkari-Van güzergahında yolcu taşımacılığı yapan firmaların aldığı ortak kararla fiyatlar 300 TL'den 350 TL'ye çıkartılmasının yöre halkını mağdur ettiğini belirten vatandaşlar ildeki sivil toplum örgütleri ve ilgili oda başkanlarının buna seyirci kalmasına bir anlam veremediklerini söylediler.

Hakkari-Van arası yolcu taşımacılığının 250 TL olması gerekirken, önce 300 TL daha sonrada 350 TL’ye çıkartılmasının doğru olmadığını ifade eden vatandaşlar Hakkarihabertv.com haber sitesine ve Ankara Çözüm Merkezine mesaj göndererek tepkilerini dile getirdiler.

Hakkari'de İş İnsanından Örnek Girişim: Kendi Elektriğini Üretiyor Hakkari'de İş İnsanından Örnek Girişim: Kendi Elektriğini Üretiyor

Vatandaşlar,” Bakın ben tüm samimiyetimle sölpüyorum geçen hafta sonu Van'dan Tatvan’a Tatvan’ dan Van’a 200 TL alıyorlar.

F11

Yine Aynı hafta sonu Van’ dan Muradiye gittim yine Muradiye'den Van’a geldim. 80 Km 80 TL ödedim.

 Bizim Hepimizin sahibi bu kainatın da sahibi Cenab-ı Kadirdir Cenab-ı Fettah dır Cenab-ı Rezzak tır Ama gerçekten bu ulaşım konusunda yetkililere sesleniyoruz.

Buna bir el atsınlar samimiyetimle söylüyorum hiç bir yer Hakkari gibi değil, bakın bir başka örnek vereyim Konya’nın Kulu ilçesi Ankara merkez 110 kilometredir 90 TL’ye bilet kestim. Bence Hakkari-Van arası yolcu biletlerinin 250 TL olması gerekir.

Hakkari’de fabrika yok iş sahaları yok. Gençler batıya çalışmak için gidiyor. Kimisi ise iş kazası sonucu cenazesi geliyor. Hakkari’ye yazıktır günahtır bunu yapmayın. STK lar nerede, oda başkanları nerede neden bir açıklama yapmıyorlar”

Yolcu taşımacılığı yapan firmalar ise, akaryakıta her gün yeni zamlar geldiğini belirterek, mecbur olup bu kararı aldıklarını ifade ettiler.