Hakkari Haber

Hakkari ve Van’da Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri ile Van’ın güneyinde yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Abone Ol

Yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu olacağı ve aralıklı karla karışık yağmur ile kar yağışının etkili olacağı belirtildi.

Bugün öğle saatlerinden itibaren, Van'ın güney ilçeleri olan Gürpınar, Başkale, Bahçesaray, Çatak ve Gevaş'ın yüksek kesimlerinde kar yağışlarının başlayacağı tahmin ediliyor. Özellikle Hakkari çevrelerinde akşam ve gece saatlerinde kar yağışlarının kuvvetli olacağı vurgulandı.

Meteoroloji, Hakkari'nin doğusundaki Yüksekova ve Şemdinli bölgelerinde beklenen yoğun kar yağışı ile birlikte, yükseklerde kuvvetli rüzgarın etkisiyle tipi ve görüş mesafesinde azalmalar yaşanabileceğine dikkat çekti. Düşük sıcaklıklara bağlı olarak gizli buzlanma ve gece saatlerinde don olayları da bekleniyor.

Bölge sakinlerine ve sürücülere, kara yolu ulaşımında aksama yaşanmaması için tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı. Yetkililer, kötü hava koşulları nedeniyle zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamasını ve yolculuk yapılacaksa, gerekli önlemlerin alınmasını önerdi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, gelişmeleri takip ettiklerini ve hava durumu ile ilgili güncellemeleri paylaşacaklarını duyurdu.