50 yaşındaki Gemicioğlu, eşiyle birlikte inşa ettikleri müstakil evlerine, yapı kullanım izni eksikliği nedeniyle elektrik bağlanamadığını ve 3 çocuğuyla birlikte zorunlu olarak akrabasının evinde kaldıklarını belirtti. Gemicioğlu, evine elektrik bağlanmaması nedeniyle büyük zorluklar yaşadığını ifade ederek, çözüm talep etti.

Evinin Yapımını Eşi Tamamladı, Ancak Eşi Vefat Etti

Misrihan Gemicioğlu, 3 yıl önce eşiyle birlikte TOKİ Konutları’nın arkasında müstakil bir ev inşa etti. Ancak, eşi evin yapımını tamamladıktan sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Evinin eksik kalan kısımlarını ise hayırseverlerin yardımlarıyla tamamladı. Ancak, evin yapı kullanım izni olmadığı için VEDAŞ (Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.) elektrik bağlantısı yapmadı ve Gemicioğlu, 3 yıldır evine taşınamadı.

Akrabasının Evinde Yaşıyorlar

Gemicioğlu, 3 çocuğuyla birlikte eşi vefat ettikten sonra eşinin abisinin evinde kalmak zorunda kaldıklarını belirtti. Bir çocuğunun zihinsel engelli olduğunu ve yaşam şartlarının oldukça zorlaştığını dile getiren Gemicioğlu, “Evimin elektrik sorunu yüzünden 3 yıldır taşınamıyorum. Belediyeye, Çevre Şehircilik’e ve VEDAŞ’a defalarca başvurdum ama hâlâ bir çözüm bulamadım. Kendi imkanlarımızla evi tamamladık ama elektrik olmadığı için oturamıyoruz,” dedi.

Kaymakamdan Söz Almıştı, Ama Sonuç Alamadı

Geçtiğimiz yıl, Kaymakam’a başvurduğunu ve sorunun çözüleceği yönünde söz aldığını belirten Gemicioğlu, Kaymakam’ın değişmesinin ardından verilen sözün tutulmadığını söyledi. “Evimi yıkacaklarını söylüyorlar. Eğer elektrik verilmeyecekse, o zaman evi yıksınlar. 3 yıldır gitmediğim kapı kalmadı, ama hala çözüm yok,” diyen Gemicioğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, ya elektrik verilmesini ya da evinin yıkılmasını istedi.

Akrabası: “Herkes Mağduriyetlerini Biliyor”

Misrihan Gemicioğlu’nun akrabası Atife Güder ise, 3 yıldır Gemicioğlu ve çocuklarına yardımcı olduklarını ancak kurumlarla yapılan başvurulardan sonuç alamadıklarını belirtti. Güder, “Akrabamın 3 çocuğu var. Bir tanesi engelli, diğerleri de çalışabilecek yaşta değil. Evi kendi imkanlarıyla ve hayırseverlerin desteğiyle inşa ettiler. Çevredekiler de durumun ne kadar zor olduğunu biliyor. Yetkililerden mağduriyeti bir an önce gidermelerini bekliyoruz,” dedi.

Hakkari'de Evrakta Sahtecilik Operasyonunda 6 Kişi Serbest Bırakıldı Hakkari'de Evrakta Sahtecilik Operasyonunda 6 Kişi Serbest Bırakıldı

Misrihan Gemicioğlu, bu zor durumdan bir an önce kurtulabilmek için yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını umuyor.

Kaynak: Yuksekovahlkinsesi