CHP Hakkari İl Başkanı Çakırbeyli'den Mevlid Kandili Mesajı CHP Hakkari İl Başkanı Çakırbeyli'den Mevlid Kandili Mesajı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, Yüksekova’daki su kaynakları balıklandırılarak ekosistemin korunmasına ve sürdürülebilirliğine katkı sağlanıyor. Proje, su kaynaklarındaki nesli tehlike altında olan türlerin desteklenmesi, su ürünleri stoklarının takviyesi ve bilimsel temele dayalı balıklandırma metodlarının uygulanmasını hedefliyor.

Photo Output

Bu çerçevede, Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesindeki Keban Su Ürünleri İşletmesi'nden getirilen yaklaşık 5 bin adet yavru sazan balığı, Yüksekova’nın Yürekli (Herink) köyündeki göletlere bırakıldı. Yüksekova İlçe Tarım Müdürü Mehmet Emin Yiğit’in verdiği bilgilere göre, proje sayesinde su kaynaklarının biyolojik çeşitliliği artırılırken, aynı zamanda ilçenin ekonomisine de katkı sağlanması amaçlanıyor.

Yiğit, açıklamasında, projenin su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının gelecek nesillere aktarılması için büyük önem taşıdığını belirtti. Projenin, biyolojik mücadele ve ekolojik dengenin devamını sağlamak adına önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Kaynak: yuksekovahaber