Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik teorik ve uygulamalı trafik eğitimleri gerçekleştirmek üzere tasarlanan "Mobil Trafik Eğitim Tırı" ile öğrencilere trafik kurallarını anlattı

Hakkari Arya Balıkçılık Sezonun İlk Balıklarını Getirdi Hakkari Arya Balıkçılık Sezonun İlk Balıklarını Getirdi

İlköğretim çağındaki öğrencilere, sokak ve cadde üzerinde trafik ışıklarının bulunduğu yerde nasıl hareket edilmesi gerektiği, emniyet kemerinin önemi gibi kurallar uygulamalı olarak gösterildi.

Valiliğin X Sosyal medya hesabında paylaşılan görüntülerde 10 - 11 Ekim tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Mobil Trafik Eğitim Tırı ile çocuklara yönelik trafik eğitimi düzenlendiği bildirildi.

Bilgi notunda, öğrencilerin trafik kültürünü geliştirmek amacıyla Hakkari Merkez' de bulunan çeşitli okullarda toplamda 784 öğrenciye teorik ve uygulamalı eğitim verildiği kaydedildi.

Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından Şemdinli ilçesinde bulunan Yavuz Sultan Selim İlkokulu 1. ve 4. Sınıflar öğrencilerine trafik kuralları anlatıldığı kaydedildi.

11 Ekim tarihinde gerçeklştirilen ve 80 öğrencinin katıldığı eğitimde ayrıca “Polis kimdir ? Polis ne iş yapar? Polis neden vardır?” gibi konular hakkında görsel ve işitsel materyaller kullanılarak gerekli bilgilendirmeler yapıldı.