Hakkari Haber

Hakkari'de ağır hasarlı evde yaşamak zorunda kalıyor

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde ikamet eden Vardar ailesi ağır hasarlı evde yaşamak zorunda kaldıklarını belirterek yetkililerden destek istedi.

Abone Ol

Yüksekova'nın Esentepe Mahallesinde yaşayan Vardar ailesi tek katlı hasarlı bir evde yaşıyor. Geçen sene incelemelerde bulunan Çevre Şehircilik ve İklim İlçe Müdürlüğü ekipleri evin hasarlı olduğunu tespit ederek evin boşaltılmasını istedi.

“EVDEKİ ÇATLAKLAR HER GEÇEN GÜN DERİNLEŞİYOR”

Ağır hasarlı evde yaşayan 9 kişilik Vardar ailesi, evlerin etrafında meydana gelen çatlaklardan dolayı büyük korku yaşıyor. Evin duvarlarında derin çatlaklar oluşan ve evinin etrafında yarıklar meydana geldiğini söyleyen Ayşe Vardar (46) “Geceleri evlerde yatarken korku dolu anlar yaşıyoruz. Evimizde oluşan çatlakları kendi imkânlarımızla kapattık. Ama bu geçici bir çözüm. Evimiz en ufak bir depremde çok sarsılıyor” dedi.

Evlerinde yaşamaktan korktuğunu söyleyen Vardar, son bir yıldır evlerinin temelinde çöküntüler ve duvarlarda çatlaklar oluştuğunu, 2 gün önce yaşanan sarsıntının şiddetinin az olmasına rağmen evlerinin çok sarsıldığını belirterek, her geçen gün çatlakların daha çok derinleştiğini ve temelinde tekrar bir çöküntü meydana geldiğini söyledi.

“BİZİ KADERİMİZE TERK ETMEYİN”

Vardar, “Evimiz yaklaşık 20 yıllık. Zemini zaten sağlam değil ve yakın zamanda Hakkari’de bir deprem bekleniyor. Evimiz ağır hasarlı burada deprem olursa evimiz yıkılır. Biz burada 9 kişi yaşıyoruz. Can güvenliğimiz yok. Tek istediğimiz bizi burada kaderimize terk etmeyin. Yetkililerden bir an önce yardım elini uzatmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.Yüksekovahalkınsesi