Hakkari Haber

Hakkari'de Baba, Kızının SGK Tarafından Mağdur Edildiğini Söyledi

Yüksekova'nın Dibekli (Averd) köyünde yaşayan Yakup Karaman, 5 yaşındaki engelli kızı Pınar'ın SGK işlemlerinde yaşadığı sorunlar nedeniyle yardım çağrısında bulundu.

Abone Ol

Doğuştan serebral palsi, epilepsi ve West sendromu hastalıklarıyla mücadele eden Pınar’ın işlemlerinin Yüksekova İlçe SGK Müdürlüğü tarafından sürekli geciktirildiğini ve mağdur olduklarını belirten Karaman, yetkililerden destek bekliyor.

Karaman, SGK önünde saatlerce beklediği anları ve yaşadığı sıkıntıları WhatsApp ihbar hattımıza anlattı. Kızıyla birlikte SGK binası önünde uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını ifade eden Karaman, işlemlerin kasten yavaşlatıldığını öne sürdü.

Sıcak hava koşullarında sürekli olarak SGK'ya gitmek zorunda kaldığını ve köyde yaşamaları nedeniyle ulaşım sorunları yaşadıklarını belirten Karaman, “SGK İlçe Müdürlüğü bizi sürekli mağdur ediyor. Geçen yıl çalışanlarla yaşadığımız bir tartışma sonrasında evraklarımız sürekli kayboluyor veya geciktiriliyor. Çocuğum hasta, bu sıcakta kapıda saatlerce bekletiliyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.