Yüksekova'da süt sağımı için yaylaya giden berivanların karşılaştığı zorlu yolculuk ve diğer sorunlar, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından yerinde görüldü ve çözüm üretme çabaları gösterildi.

Hakkari Milletvekili Parlak, Korucuların Şiddet İddiasını Meclis Gündemine Taşıdı Hakkari Milletvekili Parlak, Korucuların Şiddet İddiasını Meclis Gündemine Taşıdı

Ekipler, ilçe genelinde hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı köylere de giderek, süt sağımı yapan berivanların yaşadığı sıkıntıları tespit etti. Kamışlı (Sinava) köyüne yapılan ziyarette, ekipler berivanlarla bir araya gelerek onlarla birlikte süt sağdı ve yaylada geçirdikleri güne ortak oldu.

Berivanlar, yapılan ziyaretlerde özellikle ulaşımın kolaylaştırılması, hayvanların içme suyu ihtiyacının karşılanması, ayrıca kavurucu sıcakta dinlenebilecekleri gölgelik yerlerin yapılması gibi taleplerini ekiplere iletti. Zor şartlar altında süt sağımı yaptıklarını belirten berivanlar, yaşam koşullarının iyileştirilmesini istediklerini ifade etti.

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, berivanların sorunlarını dinleyen ekiplerin, çözüm için ilgili mercilere ileteceklerini belirttiği bildirildi.

Kaynak: Yuksekovahalkinsesi