Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin 30 Kasım Günü kentte faaliyet gösteren bir zincir markete giden 12 yaşındaki bir çocuğun çikolata çaldığı gerekçesi ile marketin deposunda 2 saat boyunca hapseldiğini iddia etti.

Sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan HESOB Başkanı Muharrem Tekin, “Hakkari’de 3 harfli zincir marketlerden biri bu çocuğu bir çikolata için 2 saat boyunca depoya kapatmış. Sonra babasına haber veriyorlar. Babası markete gelince çocuğunun depoya kapatıldığını görüyor. Bu zincir marketin yetkilileri babadan ve bu çocuktan özür dileyip, yaptıkları bu utanç verici davranışın farkına varmazlarsa, ismini açıklar, oradan alışveriş yapılmaması yönünde protesto kampanyaları başlatacağız. Sizin o milyon dolarlarınızı o çocuğun tek bir tırnağına kurban ederiz” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili ulaştığımız Başkan Tekin, 1 Aralık Cuma günü Hakkari Esnaf Odaları Birliği Başkanlığına gelen bir vatandaşın kendisine yaşananları anlattığını belirtti. HESOB Başkanı Muharrem Tekin, 12 yaşındaki çocuğun babasının anlatımlarını şu şekilde aktardı:

“30 Kasım Perşembe günü marketten bir yetkili beni aradı. Markete gelmemi istedi. Bunun üzerine markete gittim. Çocuğum nerede diye sorduğumda orada görevli yetkili çocuğumun hırsızlık yaptığını bu yüzden de depoya kapattıklarını ifade ettiler.

Marketin deposuna gittim 12 yaşındaki çocuğum depoya atılmış bir masa başında çaresizce bekletilmişti. Ve başında beklediği masanın üstünde önüne bir çikolata bırakılmış.

Çaresiz bir halde görünüyordu. Ben de fotoğrafını çekip çocuğumu o şekilde marketten aldım. Marketin bölge müdürüne ulaştım.

Hakkarili Duman İstanbul'da kalbine yenik düştü Hakkarili Duman İstanbul'da kalbine yenik düştü

Bölge müdürü ise çocuğu suçlayarak hakkımızda suç duyurusunda bulunacağını söyleyip bizi tehdit etti.”