Hakkari Haber

Hakkari'de Doğalgaz tepkileri dinmiyor!

Hakkari’nin Bağlar ve Medrese Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar komşu mahallelerin doğalgazdan faydalandıklarını, biran önce kendi mahallelerine de doğalgaz hattının çekilmesini istedi.

Abone Ol

Mahalle sakinleri Hakkari Valisi Ali Çelik ile görüşmek için Hakkari Valiliğine hareket etti. Burada kendileri vali ile görüşme sağlamadıkları için basın açıklaması düzenledi.

Altay Caddesinde bir araya gelen mahalle sakinleri adına Bülent Taşkan açıklama yaptı.


Taşkan, mahallenin sorun ve sıkıntılarını dile getirmek için toplandıklarını söyledi. Mahallede uzun yıllardır çözülemeyen sorunların olduğunu ifade eden Taşkan,açıklamanın devamında şunları kaydetti. ‘’ Maalesef yetkilere veya gerekli yerlere gidip izah ettiğimiz zamanda görüşebileceğimiz kimseyi bulamıyoruz. Yeni gelen valimiz sağ olsun sıkıntıların hepsine ulaşmaya çalışıyor. Yetişemediği sorunlarda olabiliyor. Mevcut yeni valimizden memnunuz ki sıkıntılarımızı izah edebilecek durumdayız. Bizlere kapı açabiliyor. Şuan gidip görüşemeye çalıştığımızda 400 kişini sırada olduğunu öğrendik ve randevu için ismimizi yazdırdık.

Sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı dile getirmek için Bağlar Mahallesinin kronikleşmiş sıkıntıları maalesef var. Şehrimize doğalgaz 5 yıldır gelmiş durumda. Bağlar Mahallesi yukarıda yer alan bir mahalle olmasına rağmen alt mahallelere de doğalgaz gelmesine rağmen halen biz bu hizmetten yaralanamıyoruz.Merzan ve Bağlar gibi mahallere daha doğalgaz gelemedi. Son eklenen 2 kilometrelik hizmet maalesef bir sokağa yetecek durumda. Biz belediye ve doğalgaz şirketine talep ettik.

Fakat olumlu bir cevap alamadık. Kış mevsimi geldi ekim ayındayız. Vatandaş mağdur yakacak bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. Mahalle fakir bir mahalle köyler boşaltıldıktan sonra insanlar bu mahalleye yerleşmiş durumda. Bizim yetkilerden ve sayın valimizden talebimiz 1 kilometre ek bir bütçe ayırarak. Mahalleye doğalgaz getirmesini talep ediyoruz.

Yüce devletimiz ne bir kilometre ile zengin olur ne de fakirleşir. Bizim öncelikli olarak doğalgaz sorunumuz var. Daha çok kronikleşmiş diğer sorunlarımızda mevcut.

5500 nüfusa sahip bir mahalle olmasına rağmen halen bir tane şehir içi servisimiz yok mahallemizde. Üçüncü sıkıntımız için maalesef sağlık ocağı yok mahallede. 5500 insan ya üst mahalleye ya da alttaki mahalleye gidiyor. Sağlık ocağı olmadığı için farklı mahallerde buluna sağlık ocaklarına tedaviye gidiyor insanlar.

Mahalleye servis aracı gelmediği için insanlar nasıl tedavi olmaya gider uzak mahalleye. Yollarımız asfalt bekliyor. mahallede dere ıslah çalışması yapılması gerekiyor. Çünkü mahallede kanalizasyon olmadığı için lağım ve kanalizasyon suları dereye akıyor.

Vatandaşlar olarak sayın valimizden, belediyeden ve yetkililerden talebi bu yönde. Resmi olarak dile getirmemize rağmen maalesef olumsuz cevap aldık. Bizlerde derdimizi izah etmek için topladık. Umarım mahallenin sorunları en kıs sürede çözüme kavuşur. dedi.

Medrese Mahallesi sakinlerinden Aysel Can ise iki yıldır iç tesisat yapmalarına rağmen halen doğalgaz hizmetinden yararlanmadıklarını söyledi.


Can, şöyle konuştu. Mahallede yolumuz yok. Ambulans geldiğinde hastamızı alamıyor. Çünkü yolumuz yok.Allah etmesin eğer bir gün yangın çıkarsa itfaiye müdahale edemez çünkü yolumuz yok. Bizler bu konuda çok mağduruz. Bizlere destek çıkın. Kış mevsimine gireceğiz çok dilekçe vermemize rağmen bizlere olumlu bir dönüş yapılmadı. Biz sayın valimizden bize destek çıkmasını istiyoruz.’’ diye konuştu.