Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı (HESOB) ve ilgili paydaş kurumlar tarafından oluşturulan komisyon, artan maliyetler nedeniyle fırıncı esnafının daha fazla zarara uğramaması için bu kararı aldıklarını açıkladı. Komisyonun kararında, "Un ve hammadde fiyatlarındaki artış, artan maliyetler ve Hakkari’nin ulaşım uzaklığı nedeniyle 200 gram ekmek 10 TL’den satılacak" denildi.

Ancak Türkiye'nin birçok ilinde ekmek fiyatları daha uygunken, Hakkari'deki bu zam vatandaşlar tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Yerel halk, Hakkari'nin fabrikası ve iş sahaları olmayan tek il olduğunu, işsizlik sorununun giderek büyüdüğünü dile getirerek, "Çoğu genç iş bulmak için batıya göç ediyor. Aileler zor geçim sağlıyor ve bazı aileler 11 kişiden oluşuyor. Ekmeğin 10 TL’ye çıkması ihtiyaç sahiplerini daha da zor durumda bırakmıştır. Bu kararı alanlar büyük bir vebalin altına girmiştir. Allah kabul etmesin" ifadelerini kullandı.

Hakkari'de Evrakta Sahtecilik Suçlaması: 5 Şüpheli Tutuklandı, 10 Kişi Serbest Hakkari'de Evrakta Sahtecilik Suçlaması: 5 Şüpheli Tutuklandı, 10 Kişi Serbest

Hakkari'de artan ekmek fiyatları, şehirdeki ekonomik sıkıntıları daha da derinleştirirken, vatandaşların tepkisi giderek artıyor.