Bıçaklı Saldırıda Hayatını Kaybeden Aydın Karay’ın Ailesi Adalet Talep Ediyor Bıçaklı Saldırıda Hayatını Kaybeden Aydın Karay’ın Ailesi Adalet Talep Ediyor

Yüksekova ilçesi Mezarlık Mahallesi Orman Caddesi'nde vatandaşlar, elektrik direğinin inşaat alanında bulunması nedeniyle yeni yapı projelerine başlayamıyor. Mahalle sakinlerinden Metin Aydın, VEDAŞ’ın kamulaştırma harç bedelini ödememesi nedeniyle yaşadıkları sorunları şu şekilde anlattı:

“Yüksekova Mezarlık Mahallesi'nde yaşıyorum. 2015 olaylarının ardından evlerimiz hasar gördü ve mecburen yıkmak zorunda kaldık. Şimdi, tapulu arazimizde yeniden inşaat yapmayı planladık. Belediyeden ruhsat almak için başvurduğumuzda, kaldırım payını yola verdik ve yola duvar çekildi. Ancak, VEDAŞ’a ait bir elektrik direği, arsamızın içinde kalıyor. Yol terkini belediyeye verdikten sonra mühendis işlemlerimizi tamamladı ancak tapuda VEDAŞ'ın şerhi çıktı. Elektrik direğinin yol kaldırım payını belediyeye devretmek için gerekli dosyayı hazırlayıp ödemeyi yaptık, ama VEDAŞ kamulaştırma işlemlerini henüz bitirmedi. Üç aydır VEDAŞ, kamulaştırma harcını yatırmadı ve tapu işlemlerimizi tamamlayamıyoruz. Bu yüzden yüzlerce insan mağdur durumda. Belediyeden ruhsat alamıyoruz çünkü ruhsat verilebilmesi için VEDAŞ’ın kamulaştırma işlemini tamamlaması gerekiyor. Yapılan ödemelere rağmen VEDAŞ harcı yatırmazsa, dosyalarımız ve harcamalarımız boşa gidecek. Mağduriyetimiz daha da büyüyebilir.”

Aydın, inşaat yapımının Yüksekova’nın zorlu kış şartları nedeniyle kısa sürede tamamlanması gerektiğini belirterek, “Temel atamazsak işler gelecek yıla kalacak ve maliyetler iki katına çıkacak. İnşaat malzemelerini temin edemeyeceğiz ve inşaatı gerçekleştiremeyeceğiz. Yetkililerden, elektrik direği kamulaştırma harçlarının yatırılmasını ve belediyeden ruhsat alarak inşaatımıza başlayabilmemizi talep ediyoruz. VEDAŞ’tan beklentimiz, bu kamulaştırma işini tamamlayıp milletin mağduriyetini gidermesidir” dedi.

Whatsapp Image 2024 09 07 At 14 06 21 2Whatsapp Image 2024 09 07 At 14 06 16

Kaynak: yuksekovahaber