Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi’nin 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku adına düzenlediği futbol turnuvasının Hakkari ayağı tamamlandı. Maçın başlamasına dakikalar kala her iki takımın seyircileri final maçının oynandığı halı sahaya akın etti.

Kentte, 11 Temmuz’da startı verilen turnuvada 18 takım yarıştı. Karşılaşmalar sonucunda Abaylar Spor ve Pala Spor finalist takımlar oldu. “Lêxe (Vur), gençlik sahada” şiarlı turnuvada finale kalan her iki takım kadın mücadelesine dikkat çekmek amacıyla, “Faşizme gol atıyoruz mor rengimizle sahalardayız” ve “Gülistan’ın sesi mücadelesi ve öncüsüyüz” pankartlarıyla sahaya çıktı. Çekişmeli geçen maçta Abaylar Spor 8 - 2’lik skorla şampiyon oldu.

Maçın ardından ikinci gelen PalaSpor takımı oyuncularına DEM Partili yönetim tarafından ikincilik madalyaları verildi. Kazanan takım, Abaylar Spor’a ayrıca 1’incilik madalyası ve kupa verildi.

ÖZGÜR YAŞAMA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

Hakkari'de Baba, Kızının SGK Tarafından Mağdur Edildiğini Söyledi Hakkari'de Baba, Kızının SGK Tarafından Mağdur Edildiğini Söyledi

Tören öncesi DEM Parti Hakkari İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut turnuvanın yapılma amacının 2020 yılında Gülistan Doku şahsında tüm kadın ve gençlere yönelik geliştirilen özel savaş politikalarına dikkat çekmek olduğunu dile getirdi. Armut, “Bizim için bu turnuva da yer alan her takım aynıdır ve kazanan takımdır. 2015 yılından beridir tüm Kürt toplumu üzerinden özel savaş politikalar yürütmektedir. Özelliklede bölgemizde Kürt kültürü, dili ve sanatına yönelik bir tanımama saldırısı yürütülüyor. Bunu da özellikle de Kürt gençleri üzerinden yürütüyorlar. Bu yüzden tüm gençlerin özgür ve eşit yaşamı savunmaya ve kültürlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Kazanan her iki takımada başarılar diliyoruz” dedi.

Konuşma ardından her iki takımın kaptanı birincilik kupasını beraber kaldırdı.

Kaynak: MA