Ekonomik kriz , döviz ve altın fiyatlarının sürekli artması zaten gelir düzeyi düşük vatandaşların daha da kemerini sıkmasına neden oluyor.

Bu yoksullaşmanın arttığının en büyük göstergesi ise, Hakkari'de ilk defa ikinci el ayakkabı satan seyyar satıcı tezgahının kurulması oldu.
Alım gücü azalan ve ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlar çareyi her türlü ikinci eşyaya sarılmakta buldu.
Sıfır ürünlerin pahalı olmasından dert yanan vatandaşlar, Hakkari'de ilk defa kurulan seyyar tezgahta bulunan ikinci el ayakkabıcılara akın etti.

Bulak Mahallesi çarşı merkezinde kurulan tezgahta kışlık ayakkabılar, 250 ile 300 TL arasında satışa sunuluyor.

Hakkari'de Trafik Kazası: Genç Motosiklet Sürücüsü Yoğun Bakımda Hakkari'de Trafik Kazası: Genç Motosiklet Sürücüsü Yoğun Bakımda

Kent merkezinde ikinci el ayakkabıları satan Furkan Yiğit isimli vatandaş vatandaşlara daha ekonomik ayakkabı satabilmek için ikinci el ayakkabı ticaretine başladığını söyledi.

Adana'da getirdiği ikinci el ayakkabıları ucuz fiyata sattığını söyleyen Yiğit, kullanılabilir ayakkabıları 250 ile 300 TL arasında müşterilere sunduklarını belirtti.

Yiğit şunları kaydetti. " Ekonomi şartların vatandaşların ikinci el ayakkabılara yönlendirdi. Vatandaşlar ikinci el ayakkabılara büyük rağbet gösteriyor. Yaşanan ekonomi sıkıntılar ve işsizlik vatandaşları daha tedbirli davranmaya zorluyor. Günde ortalama 5-10 çift ayakkabı satıyorum .Ben sadece ,ikinci el ayakkabı getirmiyorum .Depolarda kalan satılamayan ayakkabıları da getiriyorum. Hakkari'de ilk defa böyle bir tezgah ile karşılaşan bazı vatandaşlar da şaşkınlıkları gizleyemiyor.'' dedi.

Tezgahta kendisine ayakkabı bakan Ali Kaya isimli vatandaş ise ekonomik olarak zor günlerden geçtiğini söyledi. Kış mevsimin yaklaşması ile bot alacak durumunun olmadığını ifade eden Kaya, çareyi Hakkari'de ilk defa açılan ikinci el ayakkabı tezgahında bulduğunu belirtti.