Hakkari'de istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirlerle uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirildiği İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) toplantısı yapıldı.

Hakkari Valiliği Konferans salonunda düzenlenen 2023 yılı 4. Toplantısı Vali Yardımcısı Furkan Berber Başkanlığında gerçekleştirildi.

Hakkari’de Gebe Okulları Hizmette Hakkari’de Gebe Okulları Hizmette

Toplantıda İŞKUR tarafından gerçekleştirilmekte olan İşgücü Piyasası Araştırması (İPA) hakkında kurula bilgi verilirken, engellilerin istihdamı, mesleki eğitimi ve rehabilitasyonları ile kendi işlerini kurmalarına yönelik verilen hibe desteği konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Çalışma ve İş Kurumu Personeli İş ve Meslek Danışmanı Cahit Akbaş tarafından yapılan sunumla devam eden toplantıda İş ve meslek danışmanlığının verilmesi, İŞKUR’a kayıtlı vatandaşlara yönelik yapılan işbaşı eğitim programı, vatandaşlara verilen işsizlik ödenekleri, engelli ve eski hükümlülere kendi işlerini kurma projeleri başta olmak üzere, yapılan çalışma ve projelerden konuşulan toplantı, yürütme kurulu tarafından önerilen konularda kararların alındı.

Toplantı; gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Hakkari'de istihdamı artırıcı çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.

Valiliğin X sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmeye göre, toplantıya Vali Yardımcısı Furkan Berber, ,kurum müdürleri ve kurul üyeleri katıldı.