Hakkari öğretmenler evinde düzenlenen etkinliğe, Vali Ali Çelik, vali Yardımcısı Furkan Berber, Van Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Müdürü Necmettin Bayhan, Van Rölöve ve Anıtlar İl Müdürü Mukadder Eren, AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çalıştay öncesinde verilen iftar yemeğinin ardından sosyal medya ve dijital tanıtım, markalaşma, hedef pazarlar, turizm eğitimi gibi konular ele alındı.

Burada konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Mir Kalesi ve Şemdinli'deki Kelat Sarayı çevresinde arkeolojik kazı çalışmalarının başlayacağını söyledi. 

Son yıllarda doğa turizminin yaygınlaştığını, şehrin bunun için sayılı yerlerden biri olduğunu anımsatan Çelik, terör olaylarının bu potansiyelin ortaya çıkmasını engelleyen başlıca neden olduğunun altını çizdi. 

İldeki Mir Kalesi ile Şemdinli'deki Kelat Sarayı ve çevresinde yakın zamanda kazı çalışmalarına başlanacağını ifade eden Çelik," Coğrafyamızın her noktası hem çok güzel hem de çok huzurlu. İnşallah bundan sonra da hep huzur içinde kalacaktır. Turizm ciddi anlamda katma değer üreten, istihdam yaratan bir alan. Hakkari'nin de bu potansiyelini kullanmak için ciddi bir akla ihtiyacımız var. Hem ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılara çözüm üretecek hem de coğrafyanın sağladığı nimetlerin boşa gitmesini engelleyecek bir akla ihtiyacımız var. Bu aklın da ancak güç ve el birliğiyle, hedef birliğiyle olacağını düşünüyoruz" dedi. 

Kültür ve Turizm İl Müdürü İdris Ağacanoğlu ise çalıştayın Vali Çelik'in himayesinde gerçekleştirildiğini, eylem planından somut sonuçlar elde edip ona göre hareket etmeyi planladıklarını ifade etti.

Çalıştay, sonuç bildirgesinin ardından kamuoyuna paylaşılacak.