Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Hakkari Belediyesi'ne 3 Haziran’da İçişleri Bakanlığı kararıyla kayyım atamasına karşı 25 Haziran’da “İradeye saygı” şiarıyla nöbet eylemi başlatıldı. Belediye halk pazarı önünde 5’inci gününde Wan’a bağlı merkez ilçelerin 3’üncü grubun sürdürdüğü nöbet eylemi yoğun ziyaretler ve grubun seslendirdiği Kürtçe ezgilerle coşkuyla devam etti.

Çukurca Kaymakamlığı Uzman Çavuş olayı ile ilgili açıklama yaptı.. ''El tutması'' Çukurca Kaymakamlığı Uzman Çavuş olayı ile ilgili açıklama yaptı.. ''El tutması''

Nöbet alanına “Tecridi kıracağız, kayyımı göndereceğiz”, “Ne kayyım ne tecrit Kürt halkı için özgürlük”, “Belediyeler bizimdir gaspa izin vermeyeceğiz”, “Kayyım kıyımdır, kıyıma geçit yok” pankartları ve “İradeye saygı duy”, “Kayyıma hayır” ve “İrade gaspına hayır” dövizleri asıldı. 

Gece boyu süren eyleme, gençler ve kadınlar sıklıkla ziyarette bulundu. Eylem boyu “Bijî berxwedana Colemêrg”, “Bijî berxwedana zindana” ve “Colemêrg ya me ye, şaredarî ya me ye” sloganları hiç dinmedi.

Kaynak: MA