Çarşı merkezinde düzenlenen açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (DEM PARTİ) İl Eş Başkanı Kadir Şahin, Belediye Meclis Üyeleri, Muş Varto ile Van Gürpınar İl yöneticileri ve Parti yöneticileri katıldı. 

Gösterişli Düğünler ve Toplumsal Ahlak: Nereye Gidiyoruz? Gösterişli Düğünler ve Toplumsal Ahlak: Nereye Gidiyoruz?

Heyet adına açıklama yapan Edibe Babur Hakkari’de kayyum gaspına karşı başlatılan irade nöbetini devraldıklarını ifade ederek kayyım gidene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 

Hakkari Belediyesi meclis üyesi Şaban Alkan ise görev süresi boyunca tespit ettikleri Vakıfbank kredisi ile ve yardım kolileri ve spor kulüplerine aktarılan 2 milyon TL'ye ilişkin açıklama yaptı.  

Alkan," 3 Hazirandan bu yana haksız ve hukuksuz bir şekilde Hakkâri belediyemize iç işleri bakanlığı emriyle halkın iradesini hiçe sayıp tüm seçilmişlerimiz hukuksuzca bertaraf ederek belediyemiz gasp edilmiştir.

Mazbata aldığımız 4 Mayıs ve 3 Haziran tarihleri arasında seçilen DEM Parti Belediye Meclis Üyeleri olarak kayyım zihniyeti ile yönetilen Hakkâri Belediyesinde, Hakkâri Belediyesinin bütçesini kayyımlar tarafından amaç dışı kullanıldığını ifşa etmeye devam ediyoruz, devam da edeceğiz.

Kayyımlar tarafından hazırlanan 2024 yılı bütçesinin 600 Milyon civarında olduğu ve bu bütçenin %40’ını seçimden önceki 3 ayda kullanıldığını resmi belgelerle daha önceki açıklamalarımızda belirtmiştik.

Genel bütçenin Hakkâri belediyesine düşen gayri milli hasılanın kişi başına gelen payın halkın hizmetinde harcaması gerekirken seçim arifesinde AKP’nin seçim kampanyasında yandaşlarına dağıtıldığı belgelerle ispat ettik. 

Soruyoruz;

8 yıldır kayyım zihniyetiyle yönetilen belediyemizi yardım adı altında talan etmeyi seçime günler kala, belediye bütçesinden AKP’nin seçim kampanyası için bolca, babasının kesesinden ödercesine hangi amaçla dağıttınız, halkımızın takdirine sunuyoruz?

Örneğin; 12/03/2024 ve 13/03/2024 tarihlerinde yardım adı altında kimsenin adını bile bilmediği hayali spor kulüplerine yaklaşık 3 Milyon TL para dağıttığını, adı geçen spor kulüpleri arasında Hakkâri ilinde olmayan hayali Polis Gücü Spor Kulübü’ne de 700 Bin TL ödendiğini resmi belgelerle ifşa ettik. 

Soruyoruz; 

Yandaşlara Peşkeş çekilen ödeneklerin nerden ve nasıl sağlandığını halkımızın bilgisine sunuyoruz?

Vakıfbank Hakkâri Şubesinden % 100’üne varan Faizle çekilen 25 Milyon TL nin 36 Aylığına 49,500 Milyon TL nin ödeneceğini ve bu işlemin Hakkâri Belediyesini nasıl bir zarara uğrattığını anaparası 25 Milyon TL olan paranın 49,500 Milyon TL olarak geri ödenmesi belediyenin nasıl talan edildiğinin ispatıdır. 

Halkımızın hizmeti için gelen paranın, bu tür amaç dışı işlerde kullanılmasını halkımızın bilgisine sunuyoruz ve bunun için diyoruz ki kayyım gasptır, talandır, ranttır, yolsuzluktur ve Hakkâri halkının öz kaynaklarını yandaşlara peşkeş çekmektir.

Biz Hakkâri belediye meclisi olarak her hafta yaptığı talanı halkımızın bilgisine sunacağız" diye konuştu.