Esendere yolu üzerinde bulunan akaryakıt istasyonunun sahibi Onay, yaklaşık 100 bin dolarlık yatırımla güneş enerjisi sistemi kurarak kendi elektriğini üretmeye başladı.

Türkiye genelinde artan elektrik faturaları, vatandaşları farklı girişimlerde bulunmaya yönlendiriyor. Onur Onay da bu eğilime ayak uydurarak, özel bir firma tarafından kurulan 117 KW'lık güneş panelleriyle enerji üretimine geçti. Akaryakıt istasyonu, aylık elektrik tüketiminin çok üzerinde enerji üretiyor ve fazla enerjiyi dağıtıcı firmaya satıyor.

Yuksekovali Is Insanindan Ornek Girisim Kendi Elektrigini Uretmeye 860X505

Onur Onay, “Yıllardır Yüksekova'da akaryakıt istasyonu işletiyoruz ve ben üçüncü kuşağım. İstasyonumuzun elektrik giderleri oldukça yüksekti. Bu nedenle böyle bir yatırım yapma kararı aldık. Güneş enerji santrali olarak kurduğumuz sistem 117 KW kapasitesinde. Ürettiğimiz elektriğin fazlasını satıyor, eğer üretimimiz yetersizse firmadan elektrik satın alıyoruz. Şu ana kadar bu yatırımla çok memnunuz. Yaz aylarında elektrik masraflarımız tamamen sıfırlandı. Kışın ise üretim düştüğü için elektrik firmasından enerji alıyoruz. Bu yöntemle elektrik giderlerimizi önemli ölçüde azalttık. Bütçesi uygun olan herkese bu yöntemi tavsiye ederim. Toplamda burada yaklaşık 250 panel bulunuyor” dedi.

Hakkari Arya Balıkçılık Sezonun İlk Balıklarını Getirdi Hakkari Arya Balıkçılık Sezonun İlk Balıklarını Getirdi

Onay’ın bu girişimi, yüksek elektrik faturalarına karşı sürdürülebilir bir çözüm arayan diğer iş insanlarına ve vatandaşlara ilham kaynağı olabilir.

284894 860X505

Kaynak: İHA