KOSGEB Hakkari İl Müdürlüğü  1 Ağustos'ta başlayan Girimci Destek Programı İş Geliştirme Desteğinin  2024 yılı 2. çağrı başvurularının  30 Ağustos tarihinde sona ereceğini duyurdu.

Girişimcilerin yaptıkları projelerle kendilerini göstermeyi ve yeni kurulan işletmelerin uzun ömürlü olmalarınının sağlanması amaçlanan Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği 2024 yılı 2. çağrı başvuruları Hakkari de de start verdi.

Destek kapsamında girişimcilere 1.5 milyon üst limit dahilinde geri ödemeli olarak yüzde 80 oranında geri ödemeli destek sağlanıyor.

Geri ödemeli destekler için her hangi bir faiz uygulanmayacak olup geri ödemelerin 36 aylık program süresi bittiğinde gerçekleşecek.

Başvuru yapacak Girişimcinin Gazi, Genç, Kadın,Engelli yada birinci derece şehit yakını olması durumunda bu limite 150 bin TL daha eklenerek faydalanmaları sağlanıyor.

Yeni iş kuracak  olan girişimcilere personel ve kuruluş aşamasında yüzde 100 destek sağlanarak girişimcinin özgüvenli bir şekilde işinde ilerlemesi amaçlanıyor.

Ayrıca gerçek  kişi statüsünde kurulan işletmelere 10 bin  sermaye statüsünde kurulan işletmelere ise 20 bin tl destek veriliyor.

İş geliştirme desteği kapsamında işletmenin personel giderleri, Kalıp, makine ve techizat giderleri,yazılım ve hizmet giderlerine destek sağlanıyor.

Alınan başvurular kurul ve juri değerlendirmesi sonucuna göre sıralanacak ve desteklemeye hak kazananlar ilan edilecek.

İş Geliştirme Desteğine kimler başvuru yapabilir

İş Geliştirme Desteğine destek programına başvuru tarihi itibariyle işletmesini en fazla 3 yıl öncesinde kurmuş olan girişimciler başvurabilecek.

İş Geliştirme Desteğinden yararlanabilecek sektörler ise şu şekilde:

Hakkari İHD ve Kayıp Yakınları Metin Kıratlı için adalet talebinde bulundu Hakkari İHD ve Kayıp Yakınları Metin Kıratlı için adalet talebinde bulundu

1- Telekominikasyon

2- Bilgisayar Programlama Danışmanlık ve İlgili faaliyetler

3-İmalat

4-Bilgi Hizmet Faaliyetleri

5-Bilimsel Araştırma ve Geliştirme sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler bu destekten yararlanabilecek.