Hakkari Haber

Hakkari’de İşkur Kura Sonuçları: 60 Asil ve 60 Yedek Belirlendi

Hakkari’de İŞKUR ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında merkez ve ilçelerde 60 kişi istihdam edileceği belirtildi.

Abone Ol

20 - 24 Eylül tarihleri arasında alınan başvurular sonrası noter kurası bugün saat 09.00’da İl Gençlik Spor Müdürlüğüne bağlı Kapalı Spor salonundaki kura çekimi Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Naif Çallı, Hakkari Noter Vekili Serdar Kundakçı ile İŞKUR İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanı Azad Kurşun'nun huzurunda yapıldı. 

Kent merkezi ve ilçelerde çalıştırılacak 60 kişilik alım için 372^si kadın 1195'i erkek olmak üzere bin 567 kişinin başvuru yaptığı öğrenildi. 

İUP kapsamında Gençlik ve Spor İl ve İlçe müdürlüğü bünyesinde çalıştırılacak 60 asil 60 yedek için kura çekimi yapıldı. 

Kura çekimlerinin ardından 60 kişilik listede yer alanlar işlemlerini yaptıktan sonra iş başı yapabilecek. 

İUP ilk dört hafta haricinde (37,5 saat); sonraki haftalar için haftalık çalışma süresi 22,5 saat ( 3 Gün ) olup, normal çalışmanın yarısı olmak üzere kısmi zamanlı uygulanacak. Katılımcılara, günlük net 566,73 TL ödeme gerçekleştirilecek.