Kent merkezinden 7 kilometre mesafede bulunan Hakkari-Çukurca karayoluna kaçak olarak dökülen dökülen çöp ve hafriyat atıkları tepkilere neden olmuştu.

Vatandaşların ve inşaat firmalarının yola bilinçsizce hafriyat döktüğünü bu durumunda çevrede görüntü kirliliğine yol açmıştı.

Karayolları sorumluluk alanı içerinde olan söz konusu bölgeye dökülen hafriyatın hem karayolunun daralmasına hem de kazalara davetiye çıkardığını ifade eden duyarlı vatandaşlar hafriyatın Zap Vadisine ve doğasına büyük zarar verdiğini ifade ettiler.

-Hakkari Belediyesi hafriyatın döktüğü bölgede önlem aldı
Hakkari Belediyesi izinsiz olarak dökülen hafriyatın önüne geçmek için çalışma seferberliği başlattı. Karayolu ve Zap suyunun geniş alanına dökülen hafriyatlar iş makinelerinin desteği ile kaldırılmaya başlandı. Kaçak dökülen hafriyatın önüne geçmek için önlem alan belediye ekipleri etrafa güvenlik kameraları yerleştirdi.

Gülistan Doku Futbol Turnuvası'nda Büyük Final: Cevizli Spor ve Abay Spor Karşı Karşıya! Gülistan Doku Futbol Turnuvası'nda Büyük Final: Cevizli Spor ve Abay Spor Karşı Karşıya!

Belediye yetkilileri söz konusu hafriyat döküm alanı dışında hafriyat dökümü tespiti yapılması durumunda ilgililere yasal mevzuat kapsamında 12 bin 132 TL idari para cezası kesileceği uyarısında bulundu.