Hakkari Barosu’nun 11. Olağan Genel Kurulu, yeni hizmet binasında gerçekleştirildi ve kongreye yoğun katılım sağlandı. Özellikle kadın avukatların tam kadro destek verdiği etkinlikte, Kadın Hakları Merkezi adına açıklamayı Avukat Şermin Demirkan yaptı.

Demirkan, kadına yönelik şiddetin yıkıcı bir sorun haline geldiğine dikkat çekerek, “Kadın hakları mücadelesi veren bizler, yalnızca fiziksel ya da psikolojik şiddetle değil, aynı zamanda kurumların içine kök salmış cinsiyetçi yaklaşımlar ve ayrımcılıkla da her gün mücadele ediyoruz” dedi. Türkiye’de artan kadın cinayetlerinin, bu sorunun derinliğini gözler önüne serdiğini belirten Demirkan, “Kadına yönelik şiddet, toplumsal yapıların ürünü ve yapısal bir sorundur. Cezasızlık politikaları, bu sorunu beslemekte ve toplumsal eşitliği baltalamaktadır” ifadelerini kullandı.

Kadinavukatlar 1

Kadın Hakları Merkezi olarak, cezasızlık politikalarına karşı kararlılıkla mücadele ettiklerini vurgulayan Demirkan, “Şiddet faillerinin korunmadığı, kadınların seslerinin duyulduğu bir hukuk düzeni için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu mücadeleyi yalnızca mahkeme salonlarında değil, tüm alanlarda sürdürmek zorundayız” dedi.

Hakkari'den Yurt Dışında Böbrek Bekleyen Aileye Yardım Çağrısı Hakkari'den Yurt Dışında Böbrek Bekleyen Aileye Yardım Çağrısı

Demirkan, kurumlarda cinsiyetçi pratiğin sona ermesi gerektiğini belirtirken, artan cinsiyetçi söylemler karşısında sessiz kalmayacaklarının altını çizdi. “Bu söylemlere karşı bir set oluşturacak ve yapısal değişikliklerin acilen hayata geçirilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Hakkari Barosu Kadın Hakları Merkezi, kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığını bir kez daha ortaya koymuş oldu.