Hakkari Haber

Hakkari'de Kadınlar kış hazırlıklarına başladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kadınlar kış hazırlıklarına başlarken, dışarıya kurulan kazanlarda salça ve menemen yapıldı.

Abone Ol

Yüksekova’nın 30 kilometre uzağındaki Dilektaş köyünün Çalımlı mezrasında, çiftçi kadınlar kışlık ürünler için hummalı bir hazırlık sürecine girdi. Kendi emekleriyle kışa hazırlanan kadınlar, eski yöntemlerle bu hazırlıkları sürdürüyorlar.

İlkbaharda ekim işlemini gerçekleştiren köy kadınları, sonbaharla birlikte hasat dönemine adım attılar. Domatesler toplandıktan sonra yıkanarak, geleneksel yöntemlerle büyük kazanlarda kaynatıldı. Kaynatılan domatesler, kavanozlara konularak kışa saklanacak ürünler haline getirildi.

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, köydeki çiftçi kadınları ziyaret ederek, “Kadınlarımızın tüm zorluklara rağmen başardıkları işler bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Ürettikleri ürünleri, eski usullerle kış yiyeceklerine dönüştürdüler. Biz de bu süreçte yanlarında olup, emeğin karşılığını takdir ettik. Emekleri için tüm kadınlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Fidan Özkan ise, “İlkbaharda fideler alarak tarım işlerine başlayan çiftçilerimiz, hasat zamanı geldiğinde büyük bir özveriyle çalıştılar. Domateslerin yıkanması, kesilmesi ve eski yöntemlerle kazanlarda kaynatılması süreçlerinde kadınlarımızın gösterdiği gayret takdire şayandır. Tarım müdürlüğü olarak, bu sürece katkı sağlamak ve kadınlarımızın yanında olmak bizim için önemli. Hepsine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.