Türkiye'de kayak sezonunun en erken açıldığı ve en geç kapandığı Hakkari’de yaklaşık bir metreyi bulan kar örtüsüyle kayak tutkunlarını ağırlamak için sezona merhaba dedi.

Kent merkezine 12 kilometre mesafede bulunan 2 bin 800 rakımdaki Merga Bütan Kayak Merkezinin sezon açılışına Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Ak Parti İl Başkanı Zeydin Kaya, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Emin Yıldırım, kurum amirleri ve yüzlerce kayak sever katıldı.

Çocuk ve genç sporcular ellerindeki türk bayrakları ve meşalelerle pistten kayarak iniş gerçekleştirdi. Minik kayakçılar ellerindeki Türk bayraklarını sallarken gençler ise açtıkları Türk bayrağını Vali Çelik'e teslim etti. Açılış sonrası Genlik Spor İl Müdürü Emin Yıldırım’dan teknik kayak eğitimini alan Vali Çelik’te vatandaşlarla birlikte pistte kaymanın keyfini yaşadı.

Kayak sezonunun açılışında konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik,” Merga bütan kayak merkezinin açılışını bügün itibariyle yapıyoruz. Gençlerimizle birlikte çocuklarımızın da kayakla ne kadar alakalı olduğunu biraz önce gördük. Gençlerimizin hepsine teşekkür ediyorum. Her evden birinin kayakla ilgilenmesi, kayak yapması bu tesisin bizlere sağladığı en büyük avantajı. Tesisimiz 2 bin 500 ila 3 bin hattında yer alan yaklaşık 10 kilometre, 5 ayrı pistten oluşan kayak merkezidir. Telesiyej, telesky ve yürüyen banttan oluşan mekanik sistemlerle gelen vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz"

"GEÇEN YIL 150 BİN YERLİ VE YABANCI TURİSTİ AĞIRLADIK"

Geçen yıl yaklaşık yerli ve yabancı 150 bin vatandaşımıza hizmet verdiklerini anımsatan Vali Çelik," Bu sene de aynı hedefi yada fazlasını arzuluyoruz. Şuan da 70 santimin üzerinde sıkıştırılmış kar kalınlığı var. Türkiye’nin en kaliteli karı. Önümüzdeki yıllarda buradaki pistlerin mesafelerinin uzatılması gece aydınlatma ve yapay kar makinesinin projesini şuan Kültür Bakanlığımız tarafından yatırım programına alınmış üzere 24 saat sürdürülebilir bir kayak merkezi haline gelecek"

"GENÇLER BEDAVA KAYAK EĞİTİMİ ALIYOR"

Bu kayak merkezinin en önemli faydalarından biriside yaklaşık 10 bin milli eğitim öğrencimize servis araçlarıyla alınarak burada kayak eğitimi veriliyor. Gençlik spor müdürlüğümüz de burada yaklaşık 6 bin kişiye bedava kayak eğitimi veriyor. Kayaklı koşu Türkiye şampiyonasında ve ülkemizin milli takımlar seviyesinde ciddi anlamda sporcu yetişriyoruz. Hakkari ve Yüksekova da kayak sporunun gelişmesi için kayak merkezimiz çok değerli. İnşallah hep birlikte bu alan hakkari için ülkemiz için çok önemli bir kayak merkezi olur. Bu gün itibariyle kayak merkezimiz başta Van olmak üzere farklı illerdeki kayak severlerimiz için hizmete açılmıştır” diye konuştu.

Kız kardeşiyle açılışa katılan Leyla Yusufoğlu ise, “ 6 ay boyunca kayak sezonunun yaşandığı Hakkari’ye tüm kayakseverleri beklediklerini” söyledi.

Cilo dağcılık külübü başkanı Hacı Tansu da,” Türkiye de kayak sezonunu açan ilk tesisteyiz. Tesisimiz muhteşem. Otelimiz ve restaurantımız var. Kar kalitemiz muhteşem. Pistlerimiz de çok güzel. Bu sezon dada Türkiye’nin değişik illerden kayak severlerimizi buraya bekliyoruz. Dünyanın parasını verip farklı yerlere gitmelerine gerek yok. Çok ekonomik fiyata kayak keyfini Hakkari’de ziyadesiyle yaşayabilirler” dedi.

Hakkâri'de Kış Hazırlıkları: Vatandaşlar Yaylalarda Süt Alıyor Hakkâri'de Kış Hazırlıkları: Vatandaşlar Yaylalarda Süt Alıyor