Kayıp yakınları ve Cumartesi Anneleri, Yüksekova’da 110’uncu haftada Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. İnsan Hakları Derneği (İHD) öncülüğünde  ‘Kayıplar Bulunsun, failler yargılansın’ şiarıyla adalet arayışında olan kayıp yakınları, Abdülkerim Vardar’ın faillerini sordu, adalet talebinde bulundu. 

Kayıp yakınlarının eylemine DEM Parti Yüksekova Belediye Eş Başkan adayları Şadiye Kırmızıgül ve Şoreş Diri de katıldı. 

Basın açıklamasında ilk olarak söz alan İHD Hakkari Şube Başkanı Sibel Çapraz, "Kayıplar bulunup failler yargılanana kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz" dedi.

I 1 28 860X505

Basın açıklamasını okuyan İHD Hakkari Şubesi Sekreteri Pınar Şen ise, Abdulkerim Vardar'ın hikayesini okudu. Şen, "110. haftamızda çocuklarının gözleri önünde katledilen Abdulkerim Vardar için toplandık. Vardar’ın cenazesi aile bireylerinin kendi çabası ile Yüksekova Devlet Hastanesine getirildi. Durumu ilgililere anlatan aile bireylerinin cenazesi hastane içine alınmadı, otopsi yapılmadı ve herhangi bir rapor düzenlenmeden cenaze aileye tekrar geri verildi. Hiçbir zaman Abdulkerim Vardar için bir giriş kaydı açılamadı. Yine aile kendi imkanları ile cenazesini alıp Suüstü köyünde defnetti. Hemen akabinde tüm aile bireyleri Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayette bulundu. Yer, zaman, askerlerin eşkalleri, mermi çekirdekleri, zırhlı araç tarifleri olmasına rağmen herhangi bir dava açılmadığı gibi kovuşturmaya yer yoktur kararı verildi. Yapılan tüm itirazlar ret edildi ve dosya kapatıldı" ifadelerini kullandı.

Yürüyüşçüler Zap Vadisi’ne ulaştı: Şimdi Deniz olma zamanı Yürüyüşçüler Zap Vadisi’ne ulaştı: Şimdi Deniz olma zamanı

Şen, "Buradan yetkinlere sesleniyoruz; çocuklarının gözleri önünde katledilen Abdulkerim Vardar için etkili bir soruşturma açılarak sorumluların bir an önce adil bir yargı düzeninde gereken cezayı almalarını talep ediyoruz. Adalet olgusundan çok uzak bir biçimde faili meçhul bırakılmaya çalışılan sevdiklerimizin akıbetini her yerde sormaya; ‘bana hiçbir şey olmaz’ diyerek insanların yaşam hakkına müdahaleyi meşru gösteren bu zihniyet ile mücadeleyi her platformda sürdüreceğimizi 110'uncu haftamızda tekrar etmek istiyoruz. Son kaybın akıbeti ortaya çıkana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Basın açıklamasının ardından kitle oturma eylemi düzenledi. Yuksekovahalkınsesi

80 281 (1) 860X505