Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nca yürütülen, "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi ile Hakkari'de okul kütüphanelerindeki kitap sayısı, 1 yılda yüzde 200 artarak 359 bine ulaştı.

Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesini tamladıklarını, il genelinde, 5'i geri dönüşüm olmak üzere, 367 kütüphanenin oluşturulduğunu söyledi.


Hakkari'de kütüphanesi olmayan okul kalmadı diyen Gür, "Artık kitap ve kütüphane dostu bir Hakkâri var. 2021'de okullarımızda, 110 bin kitap varken bugün 359 bin sayısına ulaştık. 2023'te de kitap sayımızı 500 bine kadar çıkarmayı düşünüyoruz. Devletimizin güçlü imkanları çerçevesinde kitap alımlarımız, kütüphanelere desteklerimiz sürüyor. Sayın Valimizin bizzat zatıalileri, 65.000 adet kitap desteğinde bulundular. Hakkari Eğitim Ailesi adına zatıalilerine, şükranlarımızı sunuyoruz; ayrıca hayırseverlerimizden de okullarımıza kitap desteğinde bulunmasını bekliyoruz" dedi.

Güzeldere Geçidinde Trafik Kazası: 1 Yaralı Güzeldere Geçidinde Trafik Kazası: 1 Yaralı


Gençlerin akademik başarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunmalarının önemine değinen Müdür Gür, "Ekibimizle birlikte, sürekli sahadayız, ilk/ ortaokul ile liselerimizi ziyaret ederek kütüphanelerimizin etkin bir şekilde kullanılmasına önem veriyoruz, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nce liselerimizde, "Okulun Kalbi Kütüphaneler" projesi hayata geçirildi. Kütüphanelerimizi, satranç oynanacak, münazara yapılacak, internetten araştırma yapılabilecek alanlara dönüştürerek eğitimin kalbinin kütüphanelerimizde atmasını sağladık. Süreci başarı ile yürüten tüm çalışma arkadaşlarımı, ilçe milli eğitim müdürlerimizi, okul yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum,” şeklinde konuştu.