Hakkari Haber

Hakkari’de Korkutan Yangın, Ekiplerin Müdahalesiyle Köye Ulaşmadan Söndürüldü

Hakkari’nin Akbulut Demirli köyünde başlayan yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yerleşim alanına ulaşmadan kontrol altına alındı.

Abone Ol

Hakkari Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, son günlerde sıkça yaşanan ahır, ağaçlık alan ve anız yangınlarına karşı mücadele veriyor.

Hakkari merkezde bulunan Karşıyaka Mahallesi’nde çıkan anız yangınına müdahale eden itfaiye ekipleri, aynı gün içinde gelen yeni bir ihbar üzerine Akbulut Demirli köyüne yönlendirildi. Ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangına, itfaiye, Jandarma, orman işletme ekipleri ve köy sakinleri koordineli bir şekilde müdahale etti.

Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, dağlık bölgede çıkan yangının köye sıçramasını engelleyerek kontrol altına aldı. Ancak yangın, dağlık alanda ilerlemeye devam ederken, orman işletme müdürlüğü ekipleri de söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Gelen son bilgilere göre, yangının Doğanyurt Işıklı ve Akçalı köylerine doğru ilerlediği bildirildi. Ekipler, yangının daha fazla yayılmasını engellemek için büyük bir çaba harcıyor.