Hakkari Haber

Hakkari'de KÖYDES 2. Dönem toplantısı yapıldı

Hakkari’de Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) İl Tahsisat Komisyonu 2. Dönem toplantısı gerçekleştirildi.

Abone Ol

2023 yılında KÖYDES programı kapsamında tamamlanan çalışmalar ile devam eden çalışmaların durumu hakkında değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, 2023 yılı için Hakkari’ ye tahsis edilen 70 milyon 834 bin 877 TL tutarındaki projelerin yüzde 92’sinin tamamlandığı bildirildi.

Hakkari valiliği, Hakkari merkez, Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Derecik ilçelerinde bu yıl hayata geçirilmesi planlanan 73 projeden 67’sinin tamamlandığı, 5 projenin devam ettiği 1 projenin ise ihale aşamasında olduğu duyurdu.

Kent genelinde 2023 yılında hayata geçirilmesi öngörülen 73 projeden ise 43’ünün yol, 26’sının içme suyu, 1 tanesinin tarımsal sulama ve 3’ünün atık su projesi olduğu belirtildi.

Toplantıda, İl Özel İdaresi Müdürlüğüne asfalt plenti alınması, asfalt ekibinin kurulması, parke taşı imalatı yapılması ve taş ocağı açılması için yer araştırması yapılması gibi önemli konuların da ele alındığı öğrenildi.

Vatandaş memnuniyetini esas alan bir anlayışla hareket eden Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, toplantı sonunda vali yardımcıları ile ilçe kaymakamlarına çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi.

Hakkari Valiliği Toplantı Salonu’nda Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik başkanlığında yapılan toplantıya; Vali Yardımcıları Buğra Karadağ ve Tayyar Emre Mahmutoğlu, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, Derecik Kaymakamı Abdulkadir Işık, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, İl Genel Meclisi Başkanı Nesibe Gümüşlü ve ilgili kurum müdürleri katıldı.