Hakkari Haber

Hakkari'de ''Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'' toplantısı gerçekleşti

Hakkari'de Vali Ali Çelik başkanlığında; kültürel mirasının korunması ve kültürel varlıkların gelişimine yönelik toplantı gerçekleştirildi.

Abone Ol

Hakkari Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Kasım ayı toplantısı Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik'in başkanlığında yapılan toplantıya;

İl Müdürü İdris Ağacanoğlu, Van Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu, Kurul Müdürü Necmettin Bayhan ve Van Müze Müdürü Erdal Acar katıldı. Hakkari ve ilçelerinde kültür turizmi yönünde yapılabilecek çalışmaların ele alındığı toplantıda, Zeynel Bey Medresesinin müze yapımı ve onarımı, Mir Kalesi alanındaki kazı çalışmaları ile bölgede kaya düşmelerinin önüne geçmek için yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü. Valiliğin sosyal medya hesabında yapılan bilgilendirmede, Vali Ali Çelik'in Mir Kalesi, Zeynel Bey Medresesi başta olmak üzere Hakkari'nin kültür varlıklarının turizme kazandırılması için gerekli çalışmaların bir an önce yapılması yönünde ilgili birimlere talimat verdiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Vali/Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Van Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı, Kurul Müdürü, Van Müze Müdürü, İl Kültür ve Turizm Müdürü ile birlikte, Valilik toplantı salonunda kültürel miraslarımızın korunması ve gelişimine yönelik toplantı gerçekleştirdi. Hakkari’nin kültür turizmi yönünde yapılabilecek çalışmalar üzerine konuşulan toplantıda, Zeynel Bey Medresesinin müze yapımı ve onarımı, Mir Kalesi alanındaki kazı çalışmaları ile kaya düşmelerinin önüne geçmek için yapılması planlanan çalışmalar da görüşüldü. Gerekli çalışmaların bir an önce yapılması için ilgili birimlere talimatlarını ileten Vali Çelik, katılımları için katılımcılara teşekkürlerini iletti."