Hakkari'de zincir markette çocuğun çikolata için depoya kapatıldığı iddiasına ilişkin,

"çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Hakkari'de Boş Arazide Çıkan Yangın, TOMA ile Kontrol Altına Alındı Hakkari'de Boş Arazide Çıkan Yangın, TOMA ile Kontrol Altına Alındı

Soruşturma kapsamında söz konusu markette çalışan 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltındaki şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Ne olmuştu?

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin 30 Kasım Günü kentte faaliyet gösteren bir zincir markete giden 12 yaşındaki bir çocuğun çikolata çaldığı gerekçesi ile marketin deposunda 2 saat boyunca hapseldiğini iddia etti. Sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan HESOB Başkanı Muharrem Tekin, “Hakkari’de 3 harfli zincir marketlerden biri bu çocuğu bir çikolata için 2 saat boyunca depoya kapatmış. Sonra babasına haber veriyorlar. Babası markete gelince çocuğunun depoya kapatıldığını görüyor.

Bu zincir marketin yetkilileri babadan ve bu çocuktan özür dileyip, yaptıkları bu utanç verici davranışın farkına varmazlarsa, ismini açıklar, oradan alışveriş yapılmaması yönünde protesto kampanyaları başlatacağız. Sizin o milyon dolarlarınızı o çocuğun tek bir tırnağına kurban ederiz” ifadelerini kullanmıştı. Hakkari Barsosu Çocuk Hakları Komisyonu ile İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi yönetimi olayın takipçisi olacaklarını açıklamıştı.