Hakkari’de 570 Temizlik Görevlisi İçin Kura Çekim Tarihi belli oldu Hakkari’de 570 Temizlik Görevlisi İçin Kura Çekim Tarihi belli oldu

Hakkari ve çevre köylerde doğal olarak yetişen bitkilerin karışımıyla elde edilen meşhur otlu peynirin fiyatı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Kilogram fiyatı 200 TL'ye ulaşan otlu peynir, sofralarda adeta lüks yiyecek duruma geldi. İlkbahar aylarında taze olarak elde edilen, yaz sezonu boyunca küplere konularak toprağa gömülen otlu peynir, piyasaya çıkmaya başladı.

Kentte yaklaşık 45 yıldır peynir ve süt ürünlerini satan Rıza Deniz isimli esnaf son iki yıldır özelikle peynir ve süt ürünlerinin hemen hemen her gün zam yediğini söyledi.

Deniz, Hakkari’nin önemli değerlerinden olan ve yaz aylarında dağların yüksek kesimlerinde toplanan türlü otlarla sütün buluşmasıyla yapılan otlu peynir, kış aylarında da tüketilmek üzere küp peyniri olarak satışa sunulduğunu ifade etti.

Deniz ‘’Irak’a kısıtlamanın kalkması ile birlikte Hakkâri köylerinden üretilen peynir ve yoğurt ’un hemen hemen hepsi ihraç edilecek. Bu durumdan kentte büyük zarar verecek. Havaların soğuması ile birlikte kilosunun 300 TL’yi aşacak. Bizler sattığımız ürünleri bir daha aynı fiyata almaktan zorlanıyoruz. Özelikle kahvaltı ürünlerinde artan maliyet vatandaşı zor durumda bırakıyor. Önceki yılların bu dönemlerinde işlerimizin en yoğun olduğu dönem iken, bu yıl fiyatlardan dolayı peynir çok az geliyor. Haliyle bizim de işlerimiz düşüyor.

Bu yıl peynirin fiyatı çok yüksek. En iyi peynirin kilogram fiyatı 250 lirayı buldu. Süt ürünlerinde de durumu aynı düğün sezonunda bizler düğün yemeklerinde kullanılmak üzere yoğurt veriyorduk. Bir şekilde satış yapabiliyorduk ; ama havaların soğuması ile yoğurt satışlarında da durumu hiç iç acıcı değil. Geçen yıl 900 TL ile aracımın deposunu doldurarak bölge köylerine giderken, bu yıl ise 2 bin TL’ye zorla dolduruyorum .Bu da ister istemez fiyatların atasına neden oluyor. Fiyatların yükselmesi sadece akaryakıtla sınır değil.

Bizler kira, eleman gideri, poşete, elektir ,doğalgaz gibi kalemlerde de fiyatların üzerine büyük etki yapıyor. Özelikle en çok sorun yaşadığımız konu ise denetimin olmaması , herkes kafasına göre fiyat yükseltiyor. Biran önce ilgili kurumların bu fiyatlardaki oynamalara yönelik ciddi bir denetim yapmasını istiyoruz.’’ Diye konuştu.