Olay, salı gecesi saat 23.00 sıralarında gerçekleşti. Şans eseri yaralanmanın olmadığı olay, mahalledeki sakinlerde korku yarattı.

Ölmez, gece uyudukları sırada gelen şiddetli atış seslerinin ardından sabah uyandıklarında kurşunun evlerinin camına isabet ettiğini fark ettiklerini söyledi. Camdan giren kurşunun, perdeyi delip kapının yan tarafına isabet ettiğini ifade eden Ölmez, “Gece saat 11 sıralarında çok gürültülü atış sesleri geliyordu. Biz de bu sesi her zamanki gibi önemsemedik. Ama sabah kalktığımızda evimizin camında kurşun olduğunu gördük” dedi.

3 441 860X505

Hakkari Eğitim Bir Sen'den Hakkari Üniversitesine Tepki Hakkari Eğitim Bir Sen'den Hakkari Üniversitesine Tepki

Olayı jandarmaya bildirdiklerini ancak ilgilenen kimsenin olmadığını belirten Ölmez, “Jandarma ilgileneceklerini söylediler ama hala gelmediler. Emniyet ve polis noktalarına da bildirdik fakat hiç kimse gelmedi” diye konuştu.

Aile olarak evlerini boşaltmak zorunda kaldıklarını ve başka bir eve taşındıklarını vurgulayan Ölmez, “Her gece burada atış yapılıyor. Çocuklarımız korkudan uyuyamıyor. İki küçük kızım, 'Baba, ateş mi açılıyor?' diye uyanıyorlar. Sayın valimizden ve kaymakamımızdan ricamız, bu atış poligonunu ya taşımaları ya da kaldırmalarıdır. Burada can güvenliğimiz yok” ifadelerini kullandı.

5 246 860X505

Olay, Yüksekova’daki atış poligonunun güvenlik ve halk sağlığı açısından tartışmaların merkezine yerleşmesine neden oldu. Mahalledeki vatandaşlar, bu tür durumların tekrarlanmaması için yetkililerin acilen önlem almasını bekliyor.

2 523 860X5051 578 860X505

Kaynak: yuksekovahalkinsesigazetesi