Ulu Camii önünde toplanan kalabalık, ellerinde Filistin bayrakları ve "Kahır olsun İsrail" yazılı pankartlarla eski belediye binası alanına kadar yürüdü. Eylemciler, "Kahır olsun İsrail, Hakkari'den Gazze'ye bin selam" ve "Yaşa Aksa direnişi, yaşasın nehirden denize özgür Filistin" gibi sloganlar attı.

Yürüyüşe, Ak Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, Ak Parti yönetimi, İl Müftüsü Hüseyin Okuş ve çeşitli STK temsilcileri de katıldı. Yürüyüş sonrası yapılan basın açıklamasında HAKDA Platformu Başkanı Nihat Gür, Siyonist İsrail'in Gazze’deki soykırımlarını ve dünya genelindeki sessizliği eleştirdi.

20241006Aw302409

Gür, "Dünya kör, dünya sağır, dünya suskun. Siyonist İsrail, tam 365 gündür Gazze’de soykırım yapıyor" diyerek, uluslararası toplumun tepkisizliğini vurguladı. Katliamların özellikle çocuklar ve kadınlar üzerinde yarattığı etkilere dikkat çeken Gür, "42 binden fazla insanı katleden bu soykırımcı rejim, uluslararası sistemin ahlaki çöküşüyle destekleniyor" ifadelerini kullandı.

Kaya Ailesi'nden Taziye Teşekkür Mesajı Kaya Ailesi'nden Taziye Teşekkür Mesajı

Açıklamada, emperyalist güçlerin Siyonist İsrail’e olan desteği eleştirilirken, Gazze’deki direnişin insanlığın onuru olduğu belirtildi. Gür, "İsrail, yüz yıldır Filistin topraklarında katliam yapan bir terör örgütüdür" diyerek, tüm halkı İsrail ürünlerini boykot etmeye çağırdı.

Whatsapp Image 2024 10 06 At 16.21.53 860X505

Yürüyüş, Gazze'deki direnişin anılması ve şehitlerin anısına saygı duruşuyla sona erdi. HAKDA Platformu, mücadelelerinin devam edeceğini ve Filistin’in özgürlüğü için direnişlerini sürdüreceklerini duyurdu.

Whatsapp Image 2024 10 06 At 16.21.51 860X505