Hakkari Haber

Hakkari'de taziye yemeği kaldırılması kararı

Hakkari'de birçok aile il genelinde taziye yemekleri uygulamasının sonlandırılması için Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik'in devreye girmesini istedi.

Abone Ol

7 Kasım 2022 yılında Hakkari merkeze bağlı Kaval köyü sakinlerinden Mela Hüseynê Bateyî'nin yaşayan en büyük torunlarından 82 yaşındaki Seyda Mela Salih'in eşi Gülizar Kaval'ın vefatı nedeniyle taziye yemeğini kaldırma kararı alınmıştı.

18.07.2019 yılında Van’ın Gevaş İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen istişare toplantısında, yıllardır sürdürülen ‘taziye yemeği’ oybirliğiyle kaldırılmıştı.

05.07.2022 tarihinde ise Gevdan Aşireti lideri Mehmet Aslan, taziyeler ile alakalı bir karar aldıklarını duyurdu. Alınan kararı sosyal medya hesapları üzerinden paylaşan Aslan, taziye yemeklerinin kaldırıldığını ifade etmişti.

“İnsanların acısının yanında bir de böyle bir maliyetin ortaya çıkması büyük sıkıntılara neden olduğunu ve derhal kaldırılması gerektiğini ifade eden Hakkari vatandaşlar, kesinlikle taziye yemeklerine bir çare bulunması talebinde bulundular.