İlçenin Yeni Mahallesi 1513’üncü sokağında yaşayan 20 yaşındaki Havahan Çakmaz, 20 yıl önce trafik kazasında eşini kaybetti. O günden itibaren tüm hayatını iki çocuğuna bakarak geçiren Çakmaz, büyük oğlu Rojhat’ın doğuştan bedensel ve zihinsel engelli olduğunu belirtiyor. 27 yaşındaki Rojhat, tekerlekli sandalyeye mahkum bir yaşam sürüyor.

11 375 860X505

Tekerlekli Sandalyeye Mahkum Oğlu İçin Yardım Çağrısı

Anne Havahan Çakmaz, oğlunun evde mahsur kaldığını vurgulayarak, "Evimizin önü çakıl taşlarıyla dolu. Kimsem yok, bana bir yol yapın. Eşimi 20 yıl önce kaybettim. İki oğlum var; biri askerde, diğeri ise tekerlekli sandalyeye mahkum. Ben de perişanım, oğlum da perişan. Bana bir çare bulsunlar, yolumu yapsınlar. Oğlumu gezdirmek istiyorum. Dünyayı görmek de onun hakkı. O da yürümek ve kendi ayakları üstünde hareket etmek isterdi, ama Allah nasip etmemiş. 27 yıldır tek başıma oğluma bakıyorum. Çok zorlanıyorum. Çakıl taşlı yoldan da onu dışarı çıkaramıyorum. Komşulardan yardım istiyorum. Oğlum evde sıkılıyor, gezdirmemi istiyor ama çıkaramıyorum. Gücüm yok" şeklinde konuştu.

Manset 104 860X505

Komşuların ve Yetkililerin Yardım Çağrısı

Hakkâri’nin İlk Öğretmeni 42 yıl Sonra, Eski Öğrencileriyle Yeniden Bir Araya Geldi Hakkâri’nin İlk Öğretmeni 42 yıl Sonra, Eski Öğrencileriyle Yeniden Bir Araya Geldi

Çakmaz, daha önce yolun asfaltlanması için yetkililere başvurduklarını ancak taleplerinin karşılıksız kaldığını ifade etti. Yolun durumundan dolayı büyük zorluklar yaşadığını belirten Çakmaz, "Oğlumu taşımakta zorlanıyorum. Yollarımızın asfaltlanmasını istiyorum. Bu, hem benim hem de oğlumun yaşam kalitesini artıracaktır. Yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

Yaşam Kalitesini Artırma Talebi

Havahan Çakmaz’ın yaşadığı zorluklar, yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların dikkatine sunulurken, ilçedeki yetkililerin konuyu en kısa sürede değerlendirmesi ve gerekli düzenlemeleri yapması bekleniyor.

Kaynak: yuksekovahalkinsesigazetesi