Alçı ve Fayanslar Kabardı

TOKİ tarafından inşa edilen Gopsi konutlarındaki dairelerde altının tutmasına yarayan beton bürüt astarını kullanışmansı nedeniyle duvarlarda kabarma başladı. Bu durum, konut sahiplerini endişelendiriyor ve günlük yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Özellikle banyolar ve mutfaklarda fayansların kabarması, binaların sağlamlığı konusunda da soru işaretleri yaratıyor.

'İradeye Saygı Yürüyüşü' Hakkari'ye yaklaştı 'İradeye Saygı Yürüyüşü' Hakkari'ye yaklaştı

Bina Çevresinde Yarıklar Oluştu

Gopsi konutlarının çevresinde ise büyük yarıklar oluşmuş durumda. Bu yarıklar, binaların temelinde ve duvarlarında ciddi hasarların olduğuna işaret ediyor. Konut sahipleri, bu durumun bir an önce çözülmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor.

Vatandaşlar Tepkili

Konut sahipleri, TOKİ'lerde gerk daire içleri olsun, gerek binaların dışı olsun beklenmedik yarıklar oluşmaya başladı. Daire içerisinde duvar kabarmasının gerekçesi beton bürüt astarı kullanılmadan düz zemine alçı çekmelerinden kaynaklandığı, gerek mutfak tezgahı, gerek banyo WC zemin ve duvarlarına kullanılan fayansların kabarması sonucu döküldüğü binaların daha 2-3 yıllık olmasına karşın, pencere ve kapı kollarının kalitesiz malzemeden dolayı kırıldığı, kiracı ve ev sahipleri arasında sürekli problemlerin yaşandığı bir hal almaktadır. 

Kurulan TOKİ yönetimine bu sorunlar iletildiğinde karşımızda muhatabın olmadığını, dairelerin teslim edildiği bundan sonra Tokinin yapacak bir şeyinin kalmadığını belirterek CİMER üzerinde şikayet oluşturulmasını teklif edilmektedir.

vatandaşlar sorunların giderilmesi için yetkililerden yardım bekliyor. Gopsi konutlarında yaşanan bu sorunlar, TOKİ'nin inşaat kalitesi ve denetim süreçleri konusunda da tartışmalara yol açıyor.