Geçtiğimiz yıllarda Meclisten geçen sarmalık kıyılmış tütün satanlara kısıtlama gelmesinden sonra tütün satan esnafa yönelik operasyonlar devam ediyor.

Bıçaklı Saldırıda Hayatını Kaybeden Aydın Karay’ın Ailesi Adalet Talep Ediyor Bıçaklı Saldırıda Hayatını Kaybeden Aydın Karay’ın Ailesi Adalet Talep Ediyor

Cumhuriyet Caddesi ve Atlılar Caddesi üzerinde hizmet veren tütüncülere öğle saatlerinde Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi (KOM) ekipleri tarafından baskın düzenlendi. Esnafların faturalı 250 bin liraya varan tütün ve çay ürünlerine el konuldu.

3’ü engelli 10 nüfuslu ailesinin geçim kaynağı olan tütüncü dükkanına yapılan baskına ilişki konuşan Ozan Tekinalp,” Öğle arası polis ekipleri iş yerime gelerek tüm tütün mamullerime el koydu. Kendilerine ruhsatnamemi ve faturalarımı da gösterdim. Genel de yerli ve Adıyaman tütünü satışı yapıyorum. Bu tütünler bana Adıyaman’dan kargoyla fatura ile geliyor. Çaylarım ise kaçak bile değildi. Hepsinin faturası var. Raflarım boş kaldı. 150 bin liranın üzerinde zararım oldu. 10 kişilik aileyiz. Evde 3 kardeşim engelli. Evimizi bu dükkanla geçindiriyoruz. Sayın Valimiz İdris Akbıyık'tan malzemelerimizin geri iade edilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Atlılar caddesinde ise başka bir tütüncüye yapılan baskına çevre esnafı tepki gösterdi. Baskın sonrası rafları boşalan tütüncü esnafı kepenklerini indirmek zorunda kaldı.