Hakkari Haber

Hakkari'de TYP Kapsamında Çalıştırılan Kadına Eşi ve Çocukları Yardım Etti

Hakkari'de İŞKUR üzerinden Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda TYP (Toplum Yararına Program) kapsamında çalıştırılan 2 çocuk annesi R.A.'nın, günlük 8 saat yerine 12 saat çalıştırılması, eşinin ve çocuklarının hayatını olumsuz etkiledi.

Abone Ol

Colemerg Haber- Mimar KAYA

Eşi R.A.'nın ağır iş yükü nedeniyle eve geç saatlerde dönmesi üzerine, baba F.A. çocuklarını yanına alarak okul temizliğine yardım etmek zorunda kaldı.

Dağgöl Mahallesi Şehit Selahattin İlkokulu'nda temizlik görevlisi olarak çalışan R.A.'nın bu zor çalışma koşulları, ailesinin günlük yaşamını büyük ölçüde etkiliyor. Akşam saat 21:00'e kadar evde çocuklarıyla yalnız kalan F.A., çocuklarını da alarak okula gitti ve eşine temizlik işlerinde yardımcı oldu.

F.A., "Eşim 12 saat boyunca çalıştırılıyor ve eve gelmediği için çocuklarımla okula gitmek zorunda kaldık. Eşimin işi çabuk bitsin diye fırçaları ve paspası elimize alıp sınıfları temizledik. Evli ve çocuklu kadınlara ayrıcalık tanınmalı. Koca bir okula sadece iki kadın verilmiş. Eşime iki kat ve iki büyük koridor temizleme görevi verilmiş. Hepsini tek başına nasıl temizlesin? Her kata bir İŞKUR elemanı verilmeli. İşe muhtacız ama köle değiliz," diyerek yetkililere seslendi.

Bu zor çalışma koşullarının aile yaşamını olumsuz etkilediğini vurgulayan F.A., özellikle evli ve çocuklu kadınların bu tür işlerde daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirtti. Yetkililere, bu tür durumların bir an önce düzeltilmesi çağrısında bulundu.