Hakkari Haber

Hakkari'de yasa dışı yayın yapan 588 internet sitesi kapatıldı

Hakkari'de, yasa dışı yayın yaptıkları belirlenen 588 internet sitesi tespit edildi. 11 kişi hakkında işlem yapıldı.

Abone Ol

Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, internet yoluyla işlenen suçların tespiti ve bunların engellenmesine yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 1 - 30 Eylül tarihleri arasında yaptığı çalışmalarda İnternet üzerinde oltalama (phishing) yöntemiyle dolandırıcılık amaçlı geliştirilen 11 adet web sitesi, 371 adet yasadışı bahis sitesi, 209 müstehcenlik sitesi tespit edildiği kaydedildi.

Siber Suçlar ile Mücadele ekiplerinin olası mağduriyetlerin önüne geçmek için çalışmalarına devam etttiği bildirilen açıklamada, "Ayrıca 11 şüpheli şahıs hakkında terör örgütü propagandası yapma ve Atatürk aleyhine işlenen suçlar kapsamında paylaşım yapmaları sebebiyle adli işlem başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın internet ortamında güvenliğinin sağlanması ve ilimizin huzuru için güvenlik birimlerimiz ile çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.