Hakkari Haber

Hakkari'deki STK alternatif yollarda inceleme yaptı

Hakkari'de alternatif yol tartışmaları devam ederken kentte faaliyet gösteren önemli sivil toplum örgütü temsilcileri Berçelan yolu ile Pınarca - Tüzek köyleri arasında yapılan servis yolunda incelemelerde bulundu.

Abone Ol

Hakkari'den başka şehirlere açılan ve tek çıkış olarak tabir edilen yola alternatif bir yol yapılması talebi gündemdeki sıcaklığını korurken, yeni yapılacak yolun güzergahının ise neresi olacağı merak ediliyor.

Yıllar önce Hakkari İl Özel İdaresinin Berçalan üzerinden açtığı ancak şuan atıl durumda olan yolun yeniden yapılması talep edilirken, iki hafta önce Durankaya- Geçitli- Işık ve Pınarca köyleri ile Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Sıcaksu (Tüzek) mahalleri arasında bir servis yolu açıldı.

Yoldaki çalışmalar tüm hızı ile devam ederken Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik iki hafta önce bölgeye giderek incelemelerde bulunmuştu.

Bu hafta sonu ise Hakkari; Ticaret ve Sanayi Odası, Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti, Ziraat Odası, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti, Cilo Dağcılık ve Doğa Derneği ile Muhtarlar Derneği başkan ve yöneticileri her iki yolda inceleme yaptı.

HATSO Meclis üyeleri Hacı Özdemir ve Nevzat Kazak, Ziraat Odası Başkanı Naif Önal, Şoförler Odası Başkanı Abdi Arslan, HGC Başkanı Hakan Taş, Muhtarlar Derneği adına Ferdi Aksaç ve Necmettin Atan ve Cilo Dağcılık ve Doğa Derneğ Başkanı Hacı Tansu yer aldı.

Berçelan güzergahından gidip Van'ın Gürpınar ilçesindeki Tüzek Köyünden Hakkari'nin Pınarca köyüne dönen STK heyeti gözlemlerini rapor haline getirip ilgili birimlere ve kamuoyuna sunması bekleniyor.