COLEMERG HABER

Mesleğe 2 yıl önce memleketi Sivas’ta başlayan ve 3 ay önce Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü Acil Hizmetler Başkanlığı İl Ambulans servisine atanan Zeynep Sarı (24), kentin ilk ve tek paramedik ambulans şoförü oldu.

Gelen anonsla hareket geçen Sarı ve beraberindeki sağlık personelleri, vakanın olduğu yere giderek hastalara anında müdahalede bulunuyor.

Yaşanan vakalara hızlı bir şekilde hastaneye getiren kadın ambulans şoförü Sarı, sevdiği mesleği yaptığını, kendisini görenlerin çok şaşırdığını ve hemen yol verdiklerini, bundan çok memnun olduğunu ifade etti.

Memleketinden sonra Hakkari'ye tayin istediğini ve halen kentte görev yaptığını anımsattı.

Sarı açıklamasının devamında şunları kaydetti.

'' Mesleğim her meslekte olduğu gibi birtakım sıkıntılar oluyor. Özelikle kış mevsiminden ve pandemi sürecinde bazı sıkıntılar yaşayabiliriz.Buluduğumuz ilin coğrafi yapısı ve engebeli arazi nedeniyle bazen problem yaşanıyor.Ancak ekipçe çalışmamızın yanında dayanışma içerisinde görev almamız ve sonrasında devletimizin sunduğu imkanlar doğrultusunda görevimizin üstesinde başarıyla geliyoruz. İnsanlar ilk trafikte kadın ambulans şoförü gördükleri zaman öncelikle şaşırıyorlar ama sonrasında alkışlayanlar acil durum dışında ambulansa yol verenler dahi var. Bu durum beni ve aynı zamanda ekip arkadaşlarımı mutlu ediyor. Aynı zamanda motivede ediyor. Son olarak söyleyeceği şey işimizi seviyoruz ve görevimizin başındayız.''dedi.

Hakkâri’nin İlk Öğretmeni 42 yıl Sonra, Eski Öğrencileriyle Yeniden Bir Araya Geldi Hakkâri’nin İlk Öğretmeni 42 yıl Sonra, Eski Öğrencileriyle Yeniden Bir Araya Geldi