Hakkari Çukurca Yolunda Pikap Takla Attı: 2 Kişi Hafif Yaralandı Hakkari Çukurca Yolunda Pikap Takla Attı: 2 Kişi Hafif Yaralandı

Haftada 3 gün diyaliz tedavisi gören Ertem, yurt içinde böbrek bulamadığı için yurt dışında uygun bir böbrek bulmasına rağmen maddi imkânsızlıklar yüzünden nakil olamıyor.

Aile, nakil masraflarını karşılamak için evlerini satmak zorunda kaldı ve Yüksekova’ya taşınarak kirada yaşamak durumunda kaldı. Ertem, hayırseverlerden yardım beklediğini belirterek, “Türkiye’de nakil için 17 bin kişi önümde. Yurtdışında uygun nakil bulduk, fakat para bulmak için evimi 750 bine sattım. Şemdinli ve Derecik’teki köylerden de yardım topladık ama 1 milyonumuz hala eksik” dedi.

Cabbarertem

Kızının, babasının sağlık durumu hakkında yaptığı açıklamada ise, “Babam haftada 3 gün diyalize giriyor ve yurt dışında uygun bir böbrek bulduk. Ancak maddi imkânsızlıklar yüzünden gidip nakil olamıyoruz. Şemdinli'deki evimizi de sattık. Nakil için 1 milyon 300 bin lira isteniyor. Özel hastane masrafları ile birlikte toplamda 2 milyondan fazla bir tutar çıkıyor. Sesimizi duyan hayırseverlerden yardım bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Aile, destek olmak isteyen hayırseverlerin iletişim kurabilmesi için telefon numarasını paylaştı: 05459485582.

Kaynak: yuksekovahalkinsesigazetesi