Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Çardiwara köyünde yaşayan Çiğdem Dağdeviren, 10 yaşındayken geçirdiği hastalık nedeniyle felç oldu.

Eşi Orhan Dağdeviren de 14 yıl önce köylerinde yaşanan bir kavgada yaralandı ve tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Çiftin kaderi hastanede tanıştıktan sonra değişti.

Ancak hayatlarını birleştiren çift, yaşadıkları ortam engellilere uygun olmadığı için zorluklar yaşamaya başladı.

Rûdaw’a konuşan Çiğdem Dağdeviren, “Eşim ile hastanede fizik tedavi sırasında tanıştık ve evlendik. Bir buçuk yıldır evliyiz. Gever’de oturduğumuz evde ihtiyaçlarımızı karşılayamıyorduk. Evin merdivenleri vardı ve içi rahat değildi. Kiramızı da artırdıkları için ödeyemedik. Bu yüzden köye yerleştik, şimdi eltimin evinde kalıyorum” dedi.

Dağdeviren çifti ilçede hem geçim hem de yaşam şartları nedeniyle yaşadıkları zorlukların ardından Çardiwara köyüne yerleşti.

Köyde kendilerine ait bir ev inşa etmek için kollarını sıvadılar ancak yeterli bir gelire sahip olamadıkları için inşaatı tamamlayamıyorlar.

Ev baskınlarında en az 25 kişi gözaltına alındı Ev baskınlarında en az 25 kişi gözaltına alındı

Orhan Dağdeviren de, “Kiralar ağırdı, gidiş geliş zordu. Mecburen kardeşimin evine yerleştik. Onun evinde de zorlanıyoruz, merdivenler var. Geçen yıldan beri kendimize ev yapmaya başladık ama maddi durumumuz iyi değil. Engelli maaşı alıyoruz ama o maaş da belli, hiç bir şeye yetmiyor. Malzemeleri borç yaparak aldım, millet de bize biraz yardım etti. Halkımız bize yardım ederse çok iyi olur” diye konuştu.

Orhan ve Çiğdem çiftinin maaşı toplam 8 bin TL’yi buluyor. Ancak çift, bu maaşla evlerini tamamlayamayacaklarını belirtiyor. Bu yüzden devlet yetkililerinden ve hayırseverlerden yardım bekliyorlar.