Erasmus programı kapsamında İngiltere'deki Cardiff Metropolitan Üniversitesi'nde dersler alan Sakar, üniversite eğitimini dereceyle tamamladı.

Başarılarla Dolu Eğitim Hayatı

Özlem Sakar, 2020 yılında ABD'de yalnızca az sayıda Türk öğrenciye verilen Fulbright Yüksek Lisans Bursu'nu kazanarak Boston College'da Eğitim Psikolojisi alanında yüksek lisans yaptı ve bu programı da dereceyle bitirdi. Sakar, başarılarının arkasındaki en büyük destekçisinin annesi olduğunu belirterek, "Annem, kadın gücünü bana aşılayarak her alanda ilerlememi sağladı. Babam ise çalışkanlığı ile bana her zaman örnek oldu," dedi.

Whatsapp Image 2024 08 01 At 15 53 09 4 860X505

Ahmet'in Gülüşü İçin Haftalarca Çalışan Baba'nın Engel Aracı Yürekleri Isıttı Ahmet'in Gülüşü İçin Haftalarca Çalışan Baba'nın Engel Aracı Yürekleri Isıttı

Amerika’daki Kariyerine Dair

Şu anda San Francisco, Kaliforniya’da College Track adlı bir vakıfta öğrenci alım uzmanı olarak çalışan Sakar, "Amerika’da kısıtlı imkânlara sahip öğrencilerin üniversiteye gitme süreçlerine destek oluyorum," ifadelerini kullandı. College Track, Apple kurucusu Steve Jobs’ın eşi Lauren Jobs tarafından kurulan bir vakıf.

Gelecek Hedefleri ve Öneriler

Gelecekte eğitim psikolojisi alanında doktora yapmayı hedefleyen Sakar, "Dünyayı gezmek ve Stanford Üniversitesi'nde doktora yapmak istiyorum," diye belirtti. Üniversite öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Sakar, "Kendi ayaklarınızın üzerinde durmak ve ekonomik özgürlüğe ulaşmak eğitimin önemini gösteriyor. Üniversiteye başlamadan önce staj yapmak, yurtdışında eğitim almak ve yabancı dil öğrenmek mezuniyet sonrası süreçleri kolaylaştırır," dedi.

Whatsapp Image 2024 08 01 At 15 53 09 2 860X505

Özlem Sakar, eğitim ve iş hayatında planlı olmanın önemine vurgu yaparak, öğrencilerin kendi başarılarına odaklanmalarını ve başkalarıyla kıyaslama yapmamalarını önerdi. "Herkesin yolu ve yolculuğu farklıdır ve bu farklılıklar değerlidir," diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: yuksekovahaber