Yerel Haberler

Hakkarili Kolon Kanseri Hastası Abdurrahman Gemicioğlu'nun Cezaevi Durumu

Hakkari'nin Gever (Yüksekova) ilçesinde yaşayan Abdurrahman Gemicioğlu, 3 Ekim'de Yargıtay tarafından onanan 8 yıl 9 ay hapis cezası sonrası tutuklandı.

Abone Ol

67 yaşındaki Gemicioğlu, kolon kanseri, prostat, kalp yetmezliği, şeker, tansiyon ve anksiyete gibi birçok hastalıkla mücadele ediyor. Tutuklandıktan hemen sonra Van Yüksek Güvenlikli Cezaevine giriş yapmasına rağmen, sağlık durumu kötüleşince Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kaldırıldı.

Gemicioğlu’nun kızı Elif Gemicioğlu, babasının tedavisinin yarıda bırakılarak tekrar cezaevine gönderilmesine tepki gösterdi. BDP bünyesinde çalışma yürüten babasının, 2012 yılında “KCK” operasyonları kapsamında tutuklandığını belirten Elif, “Babam sadece siyaset yapmıyordu; aynı zamanda aileler arasındaki sorunları çözen biriydi. Bu nedenle tutuklandı ve bir yıl boyunca cezaevinde kaldı” dedi.

Elif Gemicioğlu, babasının sağlık durumunu detaylı bir şekilde aktardı: “Babam yaklaşık bir yıldır kolon kanseri tedavisi görüyor. Kalp yetmezliği, şeker, prostat, tansiyon, anksiyete ve geçici hafıza kaybı gibi birçok rahatsızlığı var. Doktor raporlarına göre kalbi sadece yüzde 20 çalışıyor. Yatalak durumda olan babam, sedye ile gözaltına alındı ve 10 saat boyunca ambulansın içinde bekletildi. Ölüm riski olduğu için cezaevindeki revirde gözetim altında tutuluyor.”

Elif Gemicioğlu, cezaevlerinde binlerce hasta tutuklunun bulunduğuna dikkat çekerek, egemenlerin tarih boyunca baskı ve zulümle ayakta kalmaya çalıştığını, fakat bu yöntemlerin başarılı olamayacağını ifade etti. “Bir halkı yok etme çabalarıyla tarih boyunca kimse bir yere varamadı. Dilini, kültürünü ve kimliğini inkâr etmeyenleri zindanlara atmakla bir yere varılmaz” dedi.

Son olarak, yetkililere cezaevlerindeki hasta tutukluları serbest bırakma çağrısında bulunan Elif Gemicioğlu, “İktidarı insani bir adım atmaya ve bu baskıcı zihniyetten vazgeçmeye davet ediyoruz” diye konuştu. Babası Abdurrahman Gemicioğlu’nun sağlık durumu ve cezaevindeki durumu ile ilgili endişelerini dile getiren Elif, herkesin bu duruma dikkat etmesini istedi.