Hakkari'nin Durankaya Beldesinde 4 yaşında iken hidrosefali (beyin omurilik sıvısının çoğalmasıyla, beyin karıncıklarının, kimi zaman da kafatasının büyümesine yol açan bir hastalık) tanısı konulan 6 yaşındaki Miraç Keskin'in çaresizliği yürekleri burkuyor.

Yazın yaylada hayvancılıkla geçimini sağlayan İşsiz Ethem ve Yıldız Keskin'in 8 çocuğundan biri olan Miraç'ın kafatası günden güne büyüyor. Anne Yıldız Keskin, Çocuğunun iyi olmasını istediğini söyleyerek, yetkililerden yardım istedi.

Anne Yıldız Keskin, "Ben çocuğumun iyi olmasını istiyorum. Kafası şu anda çok büyümüş. Çocuğumun her gün ölüme yaklaştığını bilmek çok zor. Çocuğum 4 yaşında iken bu tanı konuldu. Tanı konulduktan sonra bir süre Ankaraya gidip getirdik ama şuan imkanımız hiç yok Valimizden, Devlet büyüklerimizden ve iş adamlarımızdan yardım bekliyoruz. Çocuğumu ölüme terk etmesinler'' dedi.

Hidrosefali Nedir?

Hakkari'de Boş Arazide Çıkan Yangın, TOMA ile Kontrol Altına Alındı Hakkari'de Boş Arazide Çıkan Yangın, TOMA ile Kontrol Altına Alındı

Hidrosefali, beyin omurilik sıvısının çoğalmasıyla kafatasının büyümesine yol açan bir durumdur. Biriken bu aşırı sıvı ventriküllerin boyutunu artırır ve beyne baskı uygulamasına neden olur. Omurilik sıvısının birinci görevi beyin ve omuriliğe gelen darbelerin zararlı etkisini azaltmak, ikincisi beynin beslenmesine yardım etmek ve üçüncüsü de atıkların taşınmasına yardımcı olarak beyin ve omurilik arasında dolaşarak beyindeki basınç değişikliklerini düzenlemektir. Tek çözümü ameliyat olan hidrosefali hastalığı, şant takılarak tedavi edilir ve hasta hayatına kaldığı yerden devam edebilir.

0 (545) 474 03 91  Hetem KESKİN Babası