Hakkari Haber

Hakkarili öğretmenler için ‘Adalet Nöbeti' 26. Gününde 

Hakkarili öğretmenler Remezan Karakış, Deniz Turan ve Cuma Özer için başlatılan "Adalet Nöbeti" 26'ncı gününde devam etti. Valilik önünde eylemlerini sürdüren aileler giydikleri siyah kıyafetlerle 'Kara Bayram' ilan etti. 

Abone Ol

Hakkari'de iki ayrı rehabilitasyon merkezinin sahipleri arasında 5 Şubat 2022 yılında yaşanan kavgada, Hikmet Demir yaşamını yitirmiş, her iki aileden toplam 6 kişi de yaralanmıştı.

Mahkemenin "Adam Öldürmeye Teşebbüs" iddiasıyla müebbet artı 9'ar yıl ceza verdiği öğretmenler Cuma Özer, Deniz Turan ve Remezan Karakış’ın aile fertleri süresiz adalet nöbeti başlattı.

Bayramın ilk günü Hakkari Valiliği önünde bir araya gelen aileler 'Karalar Bağlarken' öğretmenlerin fotoğrafları ve “adalet istiyoruz” pankartı açarak oturma eylemi yaptı.

"Sevdiklerimizden Ayrı Kara Bayram Yaşıyoruz"

Herkesin sevdikleriyle kucaklaştığı bayramda bizler sevdiklerimizden ayrı kara bir bayram yaşıyoruz diyen tutuklu eşi Asuman Turan," Bugün bizim çocuklarımız gibi babasız bayram geçiren yüzlerce çocuk vardır.

Fakat bizim çocuklarımızın onlardan bir farkı var. Onlar keyfi uygulamalara, hukuka, adalete, anayasaya, insanlığa, vicdanlara sığmayan kararlar yüzünden bu bayramda da babasız.
Bugün adaletin işlemediği anayasanın değil keyfi uygulamaların uygulanıp babaları evlatsız bırakılan haksız yere babasız kalan tüm çocuklar için haykırıyoruz. "ADALET İSTİYORUZ".

Hakkımız olan adalet sağlanana kadar bu yolda can vermek gerekse bile sonuna kadar ADALET diye haykıracağız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından aileler oturma eylemine geçerken kentin renkli siması 'Pepe'de Adalet nöbetine destek verdi.